ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській області майже в два рази зменшилась перинатальна смертність

Вероніка Рой

|

Відкриття Львівського обласного клінічного перинатального центру суттєво вплинуло на зниження перинатальної смертності. Про це повідомила директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак, передає прес-служба ЛОДА.

 

За її словами, завдяки наявності в центрі спеціалізованого сучасного обладнання та високої кваліфікації персоналу, показник перинатальної смертності знизився майже в два рази.

Також Ірина Микичак зазначила, що в області  забезпечується базовий рівень надання медичної допомоги для новонароджених дітей практично в усіх міських та районних закладах охорони здоров’я.

Зокрема, налагоджено невідкладне транспортування найважчих новонароджених пацієнтів з пологових відділень в обласні дитячі стаціонари.

Нагадаємо, що 20 квітня за участі Президента України Петра Порошенка у Львові урочисто відкрили перинатальний центр. Було завершено першу чергу перинатального, залишилось зробити ще один корпус.

У жовтні Львівський портал писав про те, що розпочали роботи другої черги (II пускового комплексу) перинатального центру. Завершити всі роботи обіцяють у березні-квітні 2019 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *