ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко пояснив, що означають борди з Путіним

Наталя Дуляба

|

Президент Петро Порошенко пояснив ідею бордів із зображенням його та президента РФ Володимира Путіна. Про це пише УП, передає Львівський портал.

 

У неділю, 14 квітня, на НСК «Олімпійський», відповідаючи на питання журналіста щодо цих бордів, Порошенко заявив, що ніколи не ставив і не ставитиме знак рівності між Путіним та кандидатом у президенти Володимиром Зеленським.

«Це не так. Я лише хочу нагадати слова Путіна, що для нього будь-який президент, крім Порошенка – це його мрія», – сказав чинний президент.

За його словами, зараз президент РФ «навмисно підвісив питання звільнення заручників і військових», чекаючи, щоб Порошенка змінив інший президент.

«Ці борди свідчать лише про одне: ми не дамо Путіну шансів на його успіх. Все, не більше й не менше», – додав Петро Порошенко.

Нагадаємо, після оголошення результатів першого туру президентських виборів штаб Порошенка почав поширювати агітацію, на якій чинний глава держави протиставляє себе у другому турі виборів президенту Росії Володимиру Путіну.

Відповідно до статті 8 закону «Про рекламу», «у рекламі забороняється вміщувати зображення фізичної особи або використовувати її ім’я без письмової згоди цієї особи».

Стаття 64 закону «Про вибори президента» також вводить обмеження безпосередньо щодо ведення передвиборчої агітації. Зокрема, вона забороняє участь у передвиборчій агітації «особам, які не є громадянами України».

Своєю чергою радник президента Юрій Бірюков заявляв, що поява портрета Путіна на передвиборчих бордах Петра Порошенка є меседжем до тих, хто у першому турі проголосував за інших кандидатів.

У виборчому штабі чинного президента Петра Порошенка кажуть, що не питали згоди на використання зображення у президента Росії Володимира Путіна, оскільки він поза законом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *