ОСТАННІ НОВИНИ

Концепція врегулювання діяльності вуличних музикантів: виконавців запрошують до обговорення

Вероніка Рой

|

У вівторок, 2 квітня, о 14.00 год. у Львові в URBAN бібліотеці відбудеться обговорення проекту положення про діяльність вуличних музикантів у місті. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

«В нас працює концепція, затверджена рішенням виконавчого комітету минулого року, про врегулювання вуличних виступів. Вона покликана врегулювати вуличну діяльність для того, що забезпечити інтереси усіх сторін, представлених у місті Львові: львів’яни, туристи, вуличні музиканти. Взагалі, робота почалася з того, що було багато звернень від мешканців, були звернення від депутатів Львівської міської ради про те, що вуличні музиканти іноді перевищують дозволений режим звуку, порушують акустичний режим. І відтак почали працювати над цією концепцією. Концепція — це такий старт для такої важкої, клопіткої роботи над цим положення про врегулювання вуличних виступів. Ця концепція діяла минулого сезону. Був передбачений поділ на три ареали міста, були передбачені музичні інструменти, які можна використовувати, було передбачено, що вуличні музиканти подають заявку для того, щоби бачити, де і які музиканти стоять», – розповіла директор департаменту розвитку Львівської міської ради Наталія Бунда.

Також вона зазначила, що наразі у Львові музиканти використовують звукопідсилювальну техніку на вулицях міста.

«У склад комісії входять вуличні музиканти і юристи, бо все має бути в рамках чинного законодавства. І взагалі, Львів — це перше місто в Україні, яке проходить таку дорогу. В нас було публічне відкрите обговорення минулого року, де ми заслухали багато пропозицій від музикантів, де дискутували впродовж декількох годин, і тому ми не поспішали в цим положенням. Зараз стартує сезон вуличного музикування, але в нас на меті не було поспішати, тому що це ще був «сирий» варіант і в цей варіант має бути враховано побажання кількох сторін. І сьогодні, я, насправді, вдячна вуличним музикантам, що вони є активними. Мають бути чіткі прозорі правила.

Ми дійшли до того, що через тиждень зустрічаємося, обговорюємо проект положення, враховуємо раціональні думки, ідеї, пропозиції і виносимо тоді уже напрацьоване положення на розгляд сесії Львівської міської ради», — додала Наталія Бунда.

Нагадаємо раніше Львівський портал повідомляв, що громадська організація «17» запустить у Львові спеціальну онлайн-платформу, за допомогою якої відбиратимуть як самих музикантів, яким дозволять грати на вулицях, так і їхній репертуар.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *