ОСТАННІ НОВИНИ

На вулиці Крип’якевича відновили дерев’яну браму

Наталя Дуляба

|

У Львові завершили реставрацію дерев’яної брами у будинку №9 на вул. Крип’якевича. Всі роботи проводили за кошти міської ради та самих мешканців. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

На відновлення брами загалом витратили 41 200 гривень, із яких 12 300 гривень надали мешканці будинку. Решту оплатили коштом міського бюджету.

Зазначимо, заявки на реставрацію вхідних дверей і брам львів’яни можуть подавати до кінця березня на вул. Валова, 20.

Нагадаємо, у Львові впродовж 2009−2017 років діяв проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» (GIZ). У його межах завдяки спів фінансування німецького товариства та мешканців вдалося відреставрувати 148 історичних брам.

У межах програми співфінансування реставрації історичних дверей і брам між Львівською міською радою (70% вартості робіт) і мешканцями (30% вартості робіт) упродовж 2018 року у місті відновили близько 20 об’єктів. Серед них – двері та брами на площі Ринок, на вул. Дорошенка, Котляревського, Чупринки, Архітекторській, Лисенка та ін.

Також із 1 лютого у Львові розпочала діяти програма співфінансування між містом і мешканцями на реставрацію вікон у будинках, які належать до культурної спадщини міста.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *