ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові продовжать газові перевірки у житлових будинках

Наталя Дуляба

|

З кінця січня у Львові тривають позапланові перевірки всіх житлових будинків на наявність витяжок та на справність димовентиляційних каналів. Втім через те, що мешканці не впускають комунальників та газовиків у квартири, мерія продовжила термін проведення таких перевірок. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

 

Позапланові перевірки у житлових будинках міста всіх форм власності розпочали через масові отруєння чадним газом. Тривати вони мали орієнтовно до середини березня, однак мерія продовжила термін проведення таких перевірок.

Згідно з даними районних адміністрацій Львова, обстеження вдалося провести не у всіх будинках, адже часто мешканці не впускають комунальні служби та працівників Львівгазу.

У Галицькому районі вдалося перевірити лише 35% квартир. Через виявлені порушення газопостачання призупинили мешканцям 7 квартир.

У Франківському районі обстежено 54% квартир. У 8 квартирах планують призупинити газопостачання, оскільки виявлено суттєві зауваження до роботи газових приладів. Ще власникам 101 квартири скерували приписи з вимогою усунути порушення, більшість із них львів’яни вже ліквідували.

У Шевченківському районі вдалося обстежити 96% квартир. Власників тих помешкань, в які не вдалося потрапити, попередили про необхідність перевірки газових приладів.

У Залізничному районі провели обстеження димовентиляційних каналів у 51% помешкань. Порушення у роботі газових приладів виявили у 97 квартирах.

У Личаківському районі вдалося обстежити 81% димовентиляційних каналів. А в Сихівському районі перевірити вдалося всі будинки, проте потрапити вдалось лише до 49% квартир. Зауваження до роботи газових приладів були у 98 квартирах, ще 7 квартир відключили від газопостачання.

Як наголосила директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Львова Ірина Маруняк, комунальники та газовики не мають права самовільно зайти у квартиру і проводити там перевірку. На це їм потрібна згода мешканців. А вони нерідко відмовляють, бо знають, що газові прилади є несправні, або через те, що провели «певні незаконні дії, що спричинюють неправильну експлуатацію газових приладів».

«Перевірка справності димовентиляційних каналів та наявності витяжки у будинках, які обладнані пічним та газовим опаленням, буде продовжуватися. Закликаємо мешканців бути свідомими щодо тієї небезпеки, яку несуть порушення в роботі газових приладів, і допускати представників ЛКП та відповідних служб до перевірки. Якщо виявлено порушення, їх необхідно негайно ліквідовувати, адже від цього залежить безпека усіх, хто проживає в квартирі. Дуже важливо дбати про власну безпеку і безпеку своїх рідних», – наголосила Ірина Маруняк.

Нагадаємо, протягом 2018 року у Львові внаслідок отруєння чадним газом постраждали більше 150 людей, 9 із них загинули.

Через масові отруєння у Львові взялись проводити позапланові перевірки житлових будинків. Вони триватимуть орієнтовно до середини березня.

Львівський портал писав про те, як вчасно розпізнати симптоми отруєння чадним газом, які легко можна сплутати із харчовим отруєнням чи грипом, а також як вберегтися від тихого вбивці. Детальніше про це читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *