ОСТАННІ НОВИНИ

У Садового готуються перебрати назад «сміттєві повноваження»: виконком погодив комплекс заходів до 1 квітня

Соломія Головіна

|

Виконавчий комітет сьогодні, 1 березня, прийняв рішення про здійснення комплексу заходів для відновлення виконання делегованих повноважень Львівської міської ради у сфері поводження з побутовими відходами. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як зазначається у погодженому документі, рішення прийняли з метою забезпечення реалізації делегованих повноважень ЛМР у сфері поводження з побутовими відходами та недопущення погіршення санітарного і епідемічного стану на території м. Львова, враховуючи ухвалу міської ради від 29.06.2017 № 2163 «Про організацію вивезення твердих побутових відходів у м. Львові на період до 30.06.2019».

Цей комплекс заходів мають спільно здійснювати департамент з питань поводження з відходами та ЛКП «Зелене місто». Зокрема:

–внести пропозиції щодо організації збору (у тому числі роздільного), первинного оброблення (перероблення), перевезення та захоронення ТПВ м. Львова, у тому числі щодо впорядкування тарифної політики та норм накопичення, а також організації надання послуг юридичним та фізичним особам, які утворюють побутові відходи;

– провести підготовчу роботу для визначення на конкурсних засадах виконавців послуг на вивезення ТПВ на території м. Львова, а також від міста до місць захоронення;

– надати пропозиції щодо місць для захоронення побутових відходів м. Львова (провести аналіз наявних полігонів ТПВ на відстані до 350 км з врахуванням логістичних маршрутів, діючих тарифів та лімітів на захоронення, умов взаємодії та інших істотних умов);

– провести переговори з представниками органів місцевого самоврядування, а також суб’єктами господарювання з поводження з побутовими відходами щодо готовності прийому та захоронення ТПВ з можливістю сплати вартості наданих послуг відповідно до встановлених тарифів, а також з можливістю залучення коштів у вигляді дотацій для відшкодування фактичних додаткових витрат, пов’язаних із захороненням;

–запропонувати комплекс заходів, спрямованих на зменшення об’єму і маси побутових відходів, які підлягають перевезенню та захороненню на полігонах твердих побутових відходів, за рахунок відбору вторинної сировини, фракцій для компостування, брикетування (пресування) твердих побутових відходів тощо.

Водночас у прийнятому рішенні зазначається, що термін реалізації вище переліченого до 1.04.2019.

Контроль за його виконанням покладено на заступника міського голови з фінансово-економічних питань та заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства.

Як раніше повідомляв Львівський портал, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин запросив міського голову Львова Андрія Садового відвідати 12 березня сесійне засідання, на якому обласні обранці прийматимуть рішення про дострокове повернення Львівській міській раді «сміттєвих повноважень».

Нагадаємо, на сайті Львівської обласної ради з’явився проект рішення, який стосується управління твердими побутовими відходами у Львові. Зокрема, ним передбачається з 1 квітня передати назад «сміттєві повноваження» керівництву міста.

Зауважимо, що договір про передачу міською радою Львова повноважень управлінням твердими побутовими відходами Львівській ОДА мав діяти до 30.06.2019 року.

Однак у опублікованому проекті рішення цей термін пропонують змінити іншою датою, а саме – 31.03.2019.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *