ОСТАННІ НОВИНИ

Лікарі львівської «швидкої» скасували італійський страйк

Наталя Дуляба

|

Медики Центру екстреної медичної допомоги Львівщини не будуть сьогодні, 1 березня, розпочинати італійський страйк. Таке рішення працівники медзакладу прийняли у четвер, 28 лютого, після зустрічі з представником ЛОДА. Про це повідомив лікар невідкладних станів центру Степан Железняк, пише Zaxid.net.

 

«Відбулася зустріч із першим заступником начальника департаменту охорони здоров’я Львівської області Васько А.Р., в.о. генерального директора центру Пилипцем Я.Д., на якій обговорювались наші вимоги. Спершу розмова зайшла в глухий кут, оскільки всі матеріальні питання зможуть бути вирішені тільки на засіданні обласної ради 12 березня.  Просили призупинити “італійський страйк”», – написав Степан Железняк.

Також він додав, що під час зустрічі сторони дійшли компромісу щодо негайного виконання однієї з вимог працівників. Із повідомлення в.о. Центру екстреної медичної допомоги Львівщини Ярослава Пилипця можна зробити висновок, що на зустрічі домовилися про відсторонення Наталії Поважук з посади очільниці Львівської станції екстреної меддопомоги.

Зазначимо, серед основних вимог медиків було відсторонення Наталії Поважук (працівники зібрали понад 800 підписів за її звільнення), збільшення зарплати та поліпшення умов праці.

«Враховуючи вкрай напружену ситуацію в колективі, адміністрацією центру прийнято рішення щодо зміни керівника Львівської станції ЕМД. Відповідні юридичні дії виконано. Наталії Йосипівні буде запропоновано іншу посаду в центрі, яка відповідає її професійному рівню і не пов’язана з оперативним керівництвом Львівської станції», – повідомив Ярослав Пилипець.

Питання про доплати працівникам Центру екстреної медичної допомоги розглядатимуть депутати під час сесії Львівської обласної ради, яка відбудеться 12 березня. Зараз зарплата медиків становить від 4100 до 8500 гривен. Попередньо лікарям хочуть доплачувати 3500 гривень, фельдшерам – 3000 гривень, а водіям – 2500 гривень.

Як повідомляв Львівський портал, ще 11 лютого медики «швидкої» погрожували облдержадміністрації страйками, адже більше не можуть працювати в неналежних умовах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *