ОСТАННІ НОВИНИ

Лікарі «швидких» обіцяють страйки через погані умови праці. В ЛОДА поки не знають, що робити

Соломія Григор'єва

|

Медики Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф погрожують облдержадміністрації страйками, адже більше не можуть працювати в неналежних умовах. В департаментів охорони здоров’я ЛОДА наразі варіантів вирішення проблеми не мають, передає Львівський портал.

 

Як зазначила під час сьогоднішнього звіту керівниця департаменту Ірина Микичак, 11 лютого відбулась зустріч працівників Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф з головою ЛОДА Олегом Синюткою та чиновниками обласної адміністрації. Вони висунули очільнику Львівщини вимоги, які потрібно почати реалізовувати до 1 березня.

«Станом на сьогодні екстрена медицина катастроф – це наша велика проблема. У понеділок (11 лютого – ред.) ми зустрічалися з колективом обласного центру екстреної медичної допомоги. Нам висунули певні вимоги, погрожували страйками. Найбільше їх турбує низька заробітна плата і непрофільні виклики», – сказала вона.

Ірина Микичак додала, що низька зарплата зараз у всіх працівників медичної галузі: «Над цим область працює, вишукує резерви, але для того, щоб суттєво доплатити одній службі, треба суттєво реорганізувати іншу службу, де є надлишок персоналу чи приміщень».

Стосовно непрофільних викликів, то директорка департаменту охорони здоров’я ЛОДА звернулась до керівників всіх медичних установ Львівщини з прохання провести інформаційну кампанію з мешканцями.

«Якщо наша медицина катастроф має таку кількість непрофільних викликів, це означає, що в нас не спрацьовує первинна ланка. Ми не створюємо підрозділи невідкладної медичної допомоги, не проводимо інформаційну роз’яснювальну кампанію серед населення. Сімейний лікар має своїм пацієнтам пояснити, що не на всі болячки має їхати карета швидкої допомоги», – наголосила вона.

Також Ірина Микичак зазначила, що у медпрацівників є вимоги по кадровому питанню: працівникам львівської станції не підходить їх керівниця Наталія Поважук, тому вони вимагають її заміни. Окрім того лікарі просять заміни спецодягу.

«Ми попросили центр медицини катастроф дати аргументовану статистику, а не голослівні заяви, а зі свого боку будемо вирішувати, як виходити з цієї ситуації», – підсумувала чиновниця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *