ОСТАННІ НОВИНИ

МВС запустило онлайн-моніторинг порушень на виборах

Наталя Дуляба

|

Міністерство внутрішніх справ України запустило систему онлайн-моніторингу порушень на виборах. Про це пише Українська правда, передає Львівський портал.

 

Як розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, онлайн-моніторинг порушень виборчого законодавства працюватиме на сайті МВС.

За його словами, зараз є зареєстровано 1871 звернення про порушення, що стосуються виборчої кампанії, порушено 89 кримінальних проваджень.

В основному заяви стосуються підкупу виборців.

«Друге – заяви про незаконну зовнішню рекламу і третє – хуліганство, коли втручаються в хід мітингів», – пояснив Аваков.

Він також розповів, яких політичних сил стосуються скарги.

«454 порушення стосуються “Солідарності”, 353 – “Батьківщини”, 169 –”Самопомочі”, 131 – Гриценко, 122 – Ляшко. Це є лідери», – зазначив міністр.

Нагадаємо, у МВС нещодавно розповіли, з якої суми починається підкуп виборців. Також ЦВК закликала українців скаржитись у поліцію на «гречку» і незаконну агітацію.

Як повідомляв Львівський портал, виборча кампанія офіційно стартувала 31 грудня, а самі президентські вибори відбудуться 31 березня.

Загалом участь у виборах візьмуть 44 кандидати. Із повним списком осіб, що хочуть стати Президентом України, можна ознайомитися тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *