ОСТАННІ НОВИНИ

Від грипу померла 53-річна мешканка Стрийського району

Вероніка Рой

|

У Стрийському районі Львівщини 7 лютого  від грипу померла 53-річна жінка. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив заступник директора Львівського обласного лабораторного центру Олег Когут.

 

«53-річна жінка захворіла на грип 2 лютого, а померла 7 лютого. У неї був вірус грипу А. На жаль, жінка мала багато супутніх захворювань: діабет, ожирінння, хронічне захворювання дихальної системи. І все це послужило причиною тому, що захворювання було обтяжене та в кінцевому етапі призвело до пневмонії, і смерті», – розповів він.

Водночас, на сайті Львівського обласного лабораторного центру МОЗ повідомляють, що в області за тиждень на грип та  гострі респіраторні  інфекції захворіли 14 922 мешканців, що на 1498 випадків менше, як за попередній тиждень. Інтенсивний показник захворюваності становить 588,1 при епідемічному порозі 585,2, перевищення епідемічного порогу на 0,5%.

Епідемічні пороги перевищені на 12 адміністративних територіях: Мостиський, Буський район,  Кам’янко-Бузький, Турківський,  Городоцький,  Сокальський,  Жовківський, Радехівський, Самбірський,   Дрогобицький район, та в містах Стрий, Самбір.

Зазначимо, що це вже третя смерть від грипу на Львівщині з початку 2019 року. Раніше від цієї недуги помер 51-річний мешканець Мостиського району. А на початку лютого від грипу померла 66-річна жінка.

Про те, як відрізнити грип від ГРВІ, читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *