ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові водій комунальної маршрутки вигнав з автобуса групу дітей, які поверталися з екскурсії

Вероніка Рой

|

Вчора, 12 лютого, у Львові водій комунального автобуса №3а вигнав з маршрутки групу дітей, які поверталися з екскурсії. Про це повідомляє ГО «Зручне місто» з посиланням на Ірину Горбач, яка про інцидент повідомила у соцмережі.

 

Як йдеться у повідомленні, група у складі 27 дітей 4-го класу та трьох дорослих поверталася із екскурсії з центру Львова. Діти з вчителями намагались зайти у маршрутку №3а, однак водій не дозволив їм.

«Це було зроблено в категоричній формі, грубо та з підвищеним тоном. Оплата за дорослих була здійснена, а діти мають право під час навчального року їздити безкоштовно. Хіба ні? Якщо має бути оплата, про неї ніхто не говорив, мова була лише одна – вийдіть з автобусу, бо я не поїду.Обурила також поведінка людей, які дбаючи лише про свій комфорт, кричали дітям вийти, бо через вас не їде маршрут», – йдеться у повідомленні.

У свою чергу, ЛК АТП №1, яке обслуговує маршрут №3а, обіцяє провести службове розслідування у зв’язку з інцидентом щодо проїзду організованої екскурсійної дитячої групи.

«Ми з’ясуємо ситуацію і за результатами розслідування будемо вживати заходів. Водночас хочу зазначати, що згідно з ухвалою Львівської міської ради, передбачений безкоштовний проїзд учнів за наявності учнівського квитка, але про організовані екскурсійні групи не йдеться. Для перевезення таких груп необхідно використовувати екскурсійні автобуси. Якщо ж вчителі або керівники груп все-таки перевозять дітей в громадському транспорті, просимо обирати для поїздок непікові години», – цитує директора ЛК АТП №1 Ореста Хамулу прес-служба комунального підприємства.

Також в АТП-1 нагадують, що для того, щоб скористатися безкоштовним проїздом, учні мають зайти в автобус через передні двері та пред’явити водію учнівський квиток у розгорнутому вигляді.

Як повідомляв Львівський портал, ухвалу про безкоштовний проїзд учнів у маршрутках прийняла Львівська міська рада 19 квітня. Однак в травні до неї внесли зміни, які передбачають безоплатний проїзд школярів за винятком літніх канікул.

Додамо також, що автотранспортні підприємства Львова погодилися безкоштовно возити учнів, але натомість вимагають від міськради компенсацій за пільгові перевезення інших категорій населення.

Фото: ГО “Зручне місто”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *