ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові школярі не їздитимуть у маршрутках безкоштовно під час літніх канікул

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 17 травня, під час сесії Львівської міської ради депутати внесли зміни до ухвали, прийнятої 19 квітня, яка передбачає безкоштовний проїзд школярів у громадському транспорті. «За» проголосували 52 депутати, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як зазначила під час обговорення питання начальниця юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, під час реалізації рішення міськради щодо безкоштовного проїзду дітей шкільного віку у громадському транспорті «виникли певні труднощі», відтак до ухвали від 19 квітня і пропонують внести зміни.

«Пропонуємо встановити безкоштовний проїзд для учнів на автобусних маршрутах загального користування у Львові протягом навчального року, за винятком літніх канікул, а в електротранспорті – протягом року», – розповіла Гелена Пайонкевич.

Зазначимо, безоплатно їздити у громадському транспорті Львова школярі можуть лише при пред’явленні учнівського квитка або іншого документа, який посвідчує статус школяра.

Як повідомляв Львівський портал, автотранспортні підприємства погодилися безкоштовно возити учнів, але натомість вимагають від міськради компенсацій за пільгові перевезення інших категорій населення.

Нагадаємо, у березні перевізники  ТзОВ «Успіх БМ», ТзОВ «Міра і К», ТзОВ «Фіакр – Львів» та ПАТ «Львівське АТП 14630» погодилися безкоштовного возити школярів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *