ОСТАННІ НОВИНИ

У закладах культури обов’яково встановлюватимуть системи протидимного захисту

Вероніка Рой

|

В нових державних будівельних нормах (ДБН) щодо закладів культури пропонується обов’язково облаштовувати автоматичні системи протидимного захисту. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

 

«Пожежа – це дуже небезпечне явище. Особливо, коли вона стається у великому закритому приміщенні, такому як ТРЦ, де є багато окремих закладів, які відвідує велика кількість людей. Небезпеку для людини становить не тільки і не стільки сам вогонь, а дим, який є одним з основних факторів пожежі. Тому в новому ДБН щодо закладів культури серед іншого пропонуємо обов’язково облаштовувати автоматичні системи протидимного захисту. Сьогодні у чинних ДБН прописана обов’язковість влаштування лише систем протипожежного захисту», – йдеться у повідомленні.

За словами Лева Парцхаладзе, системи протидимного захисту дадуть можливість:

  • підвищити безпеку людей;
  • на 10% мінімізувати можливість виникнення аварійних ситуацій під час пожежі – про це свідчать експертні оцінки.

Окрім цього, планується вдосконалити розрахунки щодо допустимого часу евакуації людей із ТРЦ та інші зміни.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Нагадаємо, Львівський портал вирішив провести ревізію розважальних закладів у нашому місті, щоби побачити, чи готові вони  до надзвичайних ситуацій. Всі подробиці читайте у матеріалі «Евакуаційне закулісся Львова».

Також Львівський портал провів інспекцію у місцях, де вирує нічне життя міста – популярних нічних клубах Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *