ОСТАННІ НОВИНИ

Двох мешканців Золочівщини судитимуть за підробку документів на субсидію

Наталя Дуляба

|

Двох мешканців Золочівського району спіймали на підробці документів, необхідних для отримання житлової субсидії. Одному з них суд вже виніс вирок. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівщини.

 

Встановлено, що зловмисники умисно підробили свої декларації про доходи, аби отримати відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. У подальшому фальшиві документи шахраї використали для оформлення субсидій.

Такими діями один із правопорушників завдав державі шкоди майже на 14 000 грн, а інший – на понад 16 000 грн.

За цими фактами були відкриті кримінальні провадження за ч.ч.1,4 ст.358 (підроблення документів використання завідомо підроблених документів), ч.1 ст.190 (шахрайство) КК України.

Золочівський районний суд визнав винним 30-річного обвинуваченого у вчиненні інкримінованих злочинів та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян, проте чоловіка звільнили від призначеного покарання на підставі пункту «в» ст. 1 Закону України «Про амністію у 2016 році».

Стосовно іншого 62-річного обвинуваченого кримінальне провадження ще перебуває на розгляді у суді.

Як повідомляв Львівський портал, загалом в області нарахували майже 2500  злісних боржників комунальних послуг, більшість із них проживає у Львові. Тому вже найближчим часом за цих боржників візьмуться працівники юстиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *