ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині ще одна парафія УПЦ МП вирішила перейти до Православної церкви України

Юлія Шпак

|

Вчора, 13 січня, громада села Шандровець Турківського району на Львівщині прийняла рішення про перехід до Православної Церкви України.

 

Як повідомив  голова Турківської райдержадміністрації Олександр Лабецький Укрінформу, історичне рішення про зміну юрисдикції церковна громада села Шандровець прийняла напередодні старого Нового року. Тоді ж парафіяни обрали нову двадцятку (керівний орган), і вона поставила ультиматум священику, щоб 14 січня він оголосив на службі Божій своє рішення про перехід чи неперехід до нової церкви.

Наразі, як зазначив Лабецький, служба у храмі триває, і про рішення священика невідомо.

Додамо, що це вже шоста парафія Московського патріархату, яка перейшла до Єдиної помісної церкви України.  Першою до лав Православної церкви України перейшла церква Петра і Павла у Жовкві, яка є найбільшим храмом УПЦ МП на Львівщині. Згодом такі рішення погодили церкви УПЦ МП у селах Піщани та Верчани (Стрийський район) та м. Угнів (Сокальський район). Також церква у селі Карів Сокальського району, яка входить до складу УПЦ МП,  ухвалила рішення перейти до Православної церкви України. Загалом у Львівській області існує 60 громад УПЦ МП.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року відбувся Об’єднавчий собор, де обрали митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Православної церкви України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *