ОСТАННІ НОВИНИ

Екс-очільника «Львівтеплоенерго» підозрюють у ще одному криміналі?

Олена Карп'юк

|

У п’ятницю, 14 грудня, прокурор Львівської області Юрій Квятківський повідомив колишньому очільнику одного з комунальних підприємств Львова про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівщини.

 

Ще у листопаді 2017 року правоохоронці задокументували факт службової недбалості тодішнім керівником одного із комунальних підприємств Львова.

Службовець неналежно виконав свої службові обов’язки будучи особою, уповноваженою на здійснення організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Встановлено, що він уклав договір, відповідно до якого підприємство зобов’язувалось виконати розробку техніко-економічного обґрунтування з будівництва сміттєпереробного комплексу. Проте воно, згідно з висновком судової будівельно-технічної експертизи, не відповідає чинним галузевим нормативним актам, будівельним вимогам та умовам договору.

Також фігурант підписав акт прийому-передачі цього техніко-економічного обґрунтування, відтак державним інтересам було завдано шкоди на суму майже півмільйона гривень.

Враховуючи те, що підозрюваний є водночас і депутатом Львівської обласної ради, йому відповідно до п.1 ч.1 ст.481 КПК України у п’ятницю, 14 грудня 2018 року, повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки).

Тепер зловмиснику загрожує до 5 років в’язниці, трирічне позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також штраф до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (12 750 грн).

Як повідомляв Львівський портал, раніше зводити сміттєпереробний завод у Львові планували на території ТЕЦ-2. Влітку 2017 року «Львівтеплоенерго» підписало договір  вартістю майже 4,95 млн з ПАТ «Харківське котлобудівельне підприємство «Котлоенергопроект» на розробку проектно-кошторисної документації для будівництва сміттєпереробного комплексу продуктивністю 240 тис. тонн на рік. Втім через неузгодженість земельного питання (у ЛОДА заявляли, що ділянка на ТЕЦ-2 не належить місту) та супротив мешканців Мурованого зводити завод вирішили на вул. Пластовій, 13.

Зазначимо, із грудня 2010 до вересня 2018 року ЛМКП «Львівтеплоенерго» очолював Степан Пакіж, який водночас є депутатом Львівської облради від «Самопомочі».

Водночас у червні цього року проти Степана Пакіжа вже відкрили кримінальну справу за  ч.2 ст.367 КК України. Його підозрюють у зловживанні службовим становищем і розтраті 3,2 млн грн. 20 серпня правоохоронці завершили досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні, а справу передали до суду.

Також суд розглядає справу щодо незадекларованої квартири Пакіжа.

Додамо, що міський голова Львова Андрій Садовий раніше називав Степана Пакіжа «найкращим керівником теплоенерго України».

Оновлено 29 грудня 2018 року:  Колишній керівник «Львівтеплоенерго» стверджує, що кримінал через незадекларовану квартиру дружини закрили.

Фото: Варіанти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *