ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада спрямувала ще 15 млн грн на реконструкцію Львівського перинатального

Соломія Головіна

|

Депутати Львівської обласної ради сьогодні, 11 грудня, під час позачергового сесійного засідання внесли зміни до показників обласного бюджету на 2018 рік та обласних програм. Зокрема, вирішено спрямувати 15 млн грн для реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру, а також 2 млн 50 тис. грн на реконструкцію об’єктів Собору Св. Юра у Львові. Про це з місця події передає кореспондент Львівського порталу.

 

Загалом депутати скерували очікуване перевиконання дохідної частини загального фонду обласного бюджету у сумі 72,54 млн грн для збільшення видатків на вирішення окремих проблемних питань, а також здійснили розподіл резерву коштів бюджету розвитку – 15 млн тис грн за зверненням головних розпорядників коштів обласного бюджету.

Так, зокрема:

– Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації збільшили видатки на 11300 тис грн, з них на капітальний ремонт інженерних мереж та приміщень першого, третього та четвертого поверхів пологового корпусу обласної клінічної лікарні – 10850 тис грн, надання субвенції Стебницькому міському бюджету – 450 тис грн на придбання ультразвукової діагностичної системи.

– Департаменту з питань культури, національностей та релігійоблдержадміністрації збільшили за загальним фондом видатки на 267,7 тис грн на фінансову підтримку КЗК ЛОР КМЦ «Львівський палац мистецтв» для оплати енергоносіїв.

– Управлінню фізичної культури та спорту облдержадміністраціїзбільшили видатки на 250 тис грн для проведення галузевих заходів.

– Управлінню капітального будівництва облдержадміністраціїзбільшили  видатки бюджету розвитку спеціального фонду на 17050 тис грн для реалізації Програми капітального будівництва об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення. Зокрема, на реконструкцію Львівського обласного клінічного перинатального центру на вул. Дж. Вашингтона у м. Львові – 15000 тис грн, реставрацію та реабілітацію об’єктів комплексу Пам’ятки архітектури Національного значення 18 ст. Архикатедрального Собору Св. Юра у м. Львові – 2050 тис грн.

– Департаменту архітектури та розвитку містобудуванняоблдержадміністрації збільшили видатки на 3870 тис грн. Зокрема, збільшили видатки розвитку обласного бюджету на 2070 тис грн на реалізацію програми «Охорона і збереження культурної спадщини Львівської області на 2018-2020 роки», з них на ремонтно-реставраційні роботи келії Домініканського монастиря у м. Жовкві – 2700 тис грн, ремонтно-реставраційні роботи дерев’яної церкви Св. Параскеви – пам’ятки архітектури XVIII ст. у м. Буську Львівської області – 200 тис грн, реставрацію пам’ятки архітектури національного значення – дерев’яної церкви Собору Пресвятої Богородиці 1724 р. у с. Лоні Перемишлянського району Львівської області – 800 тис грн та на встановлення пам’ятного знаку загиблим воякам УСС на горі Ключ біля с. Труханів Сколівського району – 70 тис грн. Видатки за загальним фондом збільшили на 100 тис грн на поточний ремонт пам’ятки архітектури національного значення – дерев’яної церкви Св. Михаїла в с. Дмитровичі Пустомитівського району.

– Департаменту дорожнього транспорту та зв’язку облдержадміністрації збільшили видатки на 20000 тис грн для проведення ремонтних робіт на автомобільних дорогах у рамках реалізації обласної програми розвитку мережі й утримання  автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху на 2018 – 2020 роки.

– Департаменту економічної політики облдержадміністрації збільшили видатки бюджету розвитку спеціального фонду на 4410 тис грнна реалізацію «Програми капітального будівництва об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення». Це дозволить з урахуванням внутрішнього перерозподілу коштів профінансувати найбільш важливі об’єкти.

– Департаменту фінансів облдержадміністрації збільшили обсяг резервного фонду на 15000 тис грн.

 

 

 

Нагадаємо, що 20 квітня за участі Президента України Петра Порошенка у Львові урочисто відкрили перинатальний центр. Було завершено першу чергу перинатального, залишилось зробити ще один корпус.

У жовтні Львівський портал писав про те, що розпочали роботи другої черги (II пускового комплексу) перинатального центру. Завершити всі роботи обіцяють у березні-квітні 2019 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *