ОСТАННІ НОВИНИ

Невідомі вночі намагалися розбити скульптури левів на Личаківському кладовищі

Дарина Смеречанська

|

Близько 2-ої год сьогодні вночі була вчинена спроба розбити конструкції левів. До ранку ці конструкції відновили, але зловмисників затримати не вдалось. Про це повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, передає прес-служба ЛМР.

 

«Чергова спроба провокації на Личакові. Цієї ночі, близько другої години, була знову спроба розбити конструкції, в яких знаходяться скульптури левів на кладовищі польських військових поховань. До ранку конструкції вже відновили.

Зараз тривають слідчі дії. Поліція та СБУ були одразу викликані на місце. Провокаторів на місці затримати не встигли.

Зважаючи на системність провокацій, Львівська міська рада вимагає від правоохоронних органів ефективних дій щодо розслідування та недопущення подальших подібних випадків”, — зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

Раніше Львівський портал писав про те, що Львівська обласна підтримала заяву щодо незаконного встановлення на території Личаківського кладовища скульптур левів, що раніше були частиною польського мілітарно-пропагандистського меморіального комплексу

4 листопада на польських військових похованнях, що на Личаківському цвинтарі, польські футбольні фанати розгорнули банера та запалили фаєра.

Трьом учасникам так званого «фаєр-шоу» на Личаківському кладовищі оголосили вирок у вигляді штрафу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *