ОСТАННІ НОВИНИ

Польські фанати на цвинтарі орлят у Львові розгорнули банери та палили фаєра

Вероніка Рой

|

У неділю, 4 листопада, на польських військових похованнях, що на Личаківському цвинтарі, польські футбольні фанати розгорнули банера та запалили фаєра. Таким чином вони відзначили 100-річчя боротьби за Львів проти ЗУНР. Така інформація з’явилися на сторінці у Facebook організації «Велика Сілезія».

 

«З нагоди 100-річчя героїчної оборони Львова ми відвідуємо цвинтар львівських орлят. І віддаємо шану найбільшим польським героям, про яких забуває проукраїнська польська держава», – йдеться у повідомленні.

На цвинтарі фанати запалили фаєра та розгорнули банер з написом: «Орлята львівські, 100 років – це гасло, що прославляє польську відвагу. Сілезія відає шану Львову, духовному місту Вроцлава».

Директор Личаківського кладовища Михайло Нагай підтвердив ZAXID.NET цю інформацію, додавши, що акція тривала не більше 5 хвилин.

«Це було під вечір у неділю. Ми вже потім по камерах подивилися, що усі ті хлопці несанкціоновано зайшли по двоє-троє через задні ворота кладовища. Загалом їх було 12. Вони на кілька хвилин розгорнули транспарант і запалили фаєри. Це тривало від 3 до 5 хвилин. До поліції ми не звертались, оскільки вони одразу пішли і не вчиняли антиукраїнських провокацій», – сказав Михайло Нагай.

Цю ситуацію на своїй сторінці у Facebook також прокоментував голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

«Це Львів, а не Польща. Це цвинтар, а не стадіон. Польські радикали продовжують використовувати мертвих у непотрібних війнах з сусідами», – йдеться у повідомленні.

Фото: Facebook-сторінка організації «Велика Сілезія».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *