ОСТАННІ НОВИНИ

Посібник для ОТГ навчить контролю за додержанням законодавства про працю

Омелян Шевчук

|

Асоціація міст України розробила посібник, який допоможе новоствореним об’єднаним територіальним громадам здійснювати контроль за додержанням законодавства про працю.  Про це під час роботи П’ятого Національного прес-клубу реформ «Децентралізація: результати, виклики і перспективи», що проходив у Києві протягом 26-27 листопада, розповів Аналітик АМУ з питань соціального захисту Назар Миколюк.

 

Він відзначив, що в умовах децентралізаційної реформи місцеве самоврядування отримує більше ресурсів та управлінських повноважень, а значить, і більше можливостей впливати на різноманітні аспекти життя громади. Так, наприкінці 2016 року було прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (1774-VIII), яким до відання виконавчих органів міських рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад було віднесено здійснення контролю за додержанням законодавства про працю та накладення штрафів за його порушення.

Видання розроблене на основі проведених АМУ соціологічних досліджень щодо діяльності виконавчих органів місцевого самоврядування у сферах соціального захисту населення, місцевих фінансів («людиноцентричний бюджет») та місцевого економічного розвитку (підтримка малого та середнього підприємництва). Посібник покликаний допомогти органам місцевого самоврядування підвищити ефективність діяльності у сферах контролю за додержанням законодавства про працю, урегулювання ситуації щодо конкурентних умов малого та середнього підприємництва, «детінізації » зайнятості та збільшення надходжень до місцевих бюджетів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *