ОСТАННІ НОВИНИ

Взялися «латати» руїну Поморянського замку. Загалом на ліквідацію аварійності пам’ятки потрібно 16 мільйонів

Соломія Головіна

|

У Поморянському замку розпочалися деякі ремонтні роботи з ліквідації аварійного стану. Цю інформацію у коментарі Львівському порталу повідомила представниця ініціативної групи з відродження пам’ятки Ганна Гаврилів.

 

Власне, сьогодні на Facebook-сторінці Поморянського замку з’явилася інформація, що «з першим снігом відновилися роботи з ліквідації аварійного стану». Зокрема, стало відомо, що планується виконати розбір завалів та демонтаж аварійних з/б балок східного крила, стабілізацію залишків каркасу даху, демонтаж черепиці та покриття даху східного крила та вежі тимчасовим захисним покриттям. На 2018 рік передбачили 700 тис. грн від Львівської облради та Золочівської райради.

«Передбачені на цій стадії роботи можна виконувати в будь-яку пору року. Але взагалі це неправильно, що роботи проводяться в кінці року. Це не є відродження замку, це маленький фрагмент робіт по великому проекту. Ці роботи можуть зайняти декілька тижнів», – розповіла Ганна Гаврилів у коментарі Львівському порталу.

Водночас вона додала, що згідно зі затвердженим проекту документації, кошторисна вартість ліквідації аварійного стану Поморянського замку обійдеться у 16 млн грн.

Як повідомляв Львівський портал, 12 квітня 2018 року  у Поморянському замку обвалилась стіна. Депутати Львівської облради наголошували, що замок ще можна відновити, але для цього потрібен інвестор.

Голова Львівської облради Олександр Ганущин зауважив, що рада не спроможна вирішити проблеми Поморянського замку через брак коштів.

Всього наа першочергові протиаварійні роботи і реставрацію Поморянського замку потрібно близько 50 млн грн.

Довідка:

Поморянський замок — пам’ятка історії та архітектури в селищі Поморяни Золочівського районуЛьвівської області. Дотепер збереглись два двоповерхові корпуси і кругла кутова вежа. У південному корпусі є відкрита галерея.

Фото: Facebook-сторінка Поморянського замку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *