ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні в Україні відзначають День Гідності та Свободи

Юлія Шпак

|

Сьогодні, 21 листопада, українці відзначають День Гідності та Свободи. Про це повідомляє Львівський портал.

 

Це той день, який нагадує нам про утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Зазначимо, що сьогодні на Львівщині відбуватиметься чимало подій до Дня Гідності та Свободи головна з них – відтворення подій Майдану на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку.

Також о 15.40 громадськість кличуть зібратись на полі почесних поховань №67 на Личаківському кладовищі, щоб згадати тих людей, які боролись до кінця і, на жаль, віддали своє життя за ідеали Майдану. Там ми покладемо квіти, запалимо лампадки та проведемо чин панахиди.

О 17.00 біля пам’ятника Шевченку розпочнеться мистецьке дійство у формі вічі, яке буде відбуватись до 19.00», – зазначив Андрій Ковальський.

Додамо, що заходи будуть відбуватись по всій Львівській області. Усі містечка та селища Львівщини долучаться до відзначення річниці Революції Гідності та Свободи, адже всі вони були причетні до Майдану у 2013-2014 роках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *