ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра Львівщина відзначить річницю Революції Гідності

Соломія Григор'єва

|

Завтра, 21 листопада, Львівщина (як і вся країна) вшановуватиме 5-ту річницю Революції Гідності та Свободи. З цієї нагоди в області відбуватиметься чимало подій, проте головна з них – відтворення подій Майдану на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку.

 

Про це сьогодні, 20 листопада, під час брифінгу розповів директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Андрій Ковальський, передає кореспондент Львівського порталу.

«Перші заходи ми розпочнемо завтра вже о 15:00. Це буде відтворення певного антуражу на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку – так, як це було 5 років тому. Це спогади про Майдан, про початок Революції, про студентів, які сказали своє «Ні» і висловили свою проєвропейську позицію.

О 15.40 ми кличемо громадськість зібратись на полі почесних поховань №67 на Личаківському кладовищі, щоб згадати тих людей, які боролись до кінця і, на жаль, віддали своє життя за ідеали Майдану. Там ми покладемо квіти, запалимо лампадки та проведемо чин панахиди.

О 17.00 біля пам’ятника Шевченку розпочнеться мистецьке дійство у формі вічі, яке буде відбуватись до 19.00», – зазначив Андрій Ковальський.

Окрім того він додав, що заходи будуть відбуватись по всій Львівській області. Усі містечка та селища Львівщини долучаться до відзначення річниці Революції Гідності та Свободи, адже всі вони були причетні до Майдану у 2013-2014 роках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *