ОСТАННІ НОВИНИ

Лікарі-ФОПи зможуть виписувати рецепти за програмою «Доступні ліки»

Олена Карп'юк

|

Вчора, 31 жовтня, Кабмін ухвалив зміни до Постанови №152 «Про забезпечення доступності лікарських засобів». Відтак вже незабаром лікарі-ФОПи, які отримали ліцензію на ведення господарської діяльності з медичної практики, зможуть виписувати рецепти на лікарські засоби, вартість яких підлягає відшкодуванню в межах програми «Доступні ліки». Про це Львівському порталу повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА.

 

За програмою «Доступні ліки» пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та діабетом ІІ типу можуть отримати 261 препарат, із них 59 — безоплатно. Отримати ліки за рецептом від лікаря наразі можна в кожній третій аптеці в Україні.

Передбачається, що з 1 квітня 2019 року контрактувати аптечні заклади та відшкодовувати вартість відпущених лікарських засобів в межах програми «Доступні ліки» будуть не заклади охорони здоров’я чи муніципалітети, а безпосередньо один головний оператор бюджетних коштів — Національна служба здоров’я України.

Зазначимо, що у 2019 році на програму «Доступні ліки» передбачено 1 млрд грн. Переведення адміністрування програми до Національної служби здоров’я України не вплине на забезпечення пацієнтів ліками на цей час.

Як повідомляв Львівський портал, Львівщина входить у трійку лідерів за реалізацією програми «Доступні ліки». Із квітня минулого року, відколи почала працювати програма, більше 530 тисяч мешканців області отримали рецепти на медпрепарати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *