ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина – у трійці лідерів програми «Доступні ліки»

Олена Карп'юк

|

Львівська область входить у трійку лідерів за реалізацією програми «Доступні ліки». Із квітня минулого року, відколи почала працювати програма, більше 530 тисяч мешканців Львівщини отримали рецепти на медпрепарати. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Разом із Львівщиною найбільшою популярністю програма користується серед мешканців у Дніпропетровській та Харківській областях.

Загалом із квітня 2017  року вже понад 6,6 мільйона українців скористалися програмою «Доступні ліки» та отримали  ліки, виписані більше, ніж за 26 мільйонами рецептів.

Сьогодні за програмою можна отримати 261 препарат, із них 59 – повністю безоплатно. 202 препарати українці можуть отримати в аптеці з незначною доплатою. В середньому ця доплата становить близько 30% від вартості препарату.

Зазначимо, у держбюджеті на 2019 рік заклали 1 млрд грн на програму «Доступні ліки». Також МОЗ планує розробити механізм, за яким пацієнти могли б отримувати рецепти у своїх лікарів, що працюють у приватних закладах або здійснюють свою діяльність як ФОПи. Оновлення програми також передбачає обов’язкове запровадження електронного рецепту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *