ОСТАННІ НОВИНИ

ДСНС зменшить кількість перевірок з пожежної безпеки на підприємствах

Вероніка Рой

|

У вересні 2018 року  уряд, постановою КМУ від 05.09.2018 р. № 715, затвердив нові критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність , з якою відбувається перевірка ДСНС. Так, вже з 2019 року планові перевірки підприємтсв здійснюватимуть по-новому. Про це сьогодні, 31 жовтня, під час розповів начальник відділу пожежної безпеки ГУ ДСНС України у Львівській області Орест Галонько, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, за новими критеріями у 2019 році надзвичайники проведуть перевірку п’яти тисяч підприємств на Львівщині. Всі ці підприємства, де здійснюватиметься перевірка, висвітлять на сайті ДСНС.

«Раніше ми здійснювали державно-наглядний контроль щорічно. Щорічно ми складали графіки перевірок та відповідно перевіряли об’єкти. Пізніше були деякі мораторії, де нам було заборонено здійснювати державно-наглядовий контроль. Але на сьогоднішній день розробленні критерії, в яких вказано, що якщо є великі хімічно-небезпечні об’єкти, то їх потрібно перевіряти раз два роки, якщо середній бізнес, то їх перевірятимуть раз в чотири року та незначний бізнес – раз в шість років. Віднесення суб’єкта господарювання до високого, середнього або незначного ступеня ризику здійснюватиметься з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями», – пояснив він.

Детальніше ознайомитися з критеріями  та балами можна тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *