ОСТАННІ НОВИНИ

Холодні батареї у Новояворівську та Новому Роздолі: для запуску опалювального сезону не вистачає працівників

Соломія Головіна

|

Для запуску опалювального сезону у Новому Роздолі та Новояворівську підприємству «Гарант Енерго М» не вистачає працівників. Про це сьогодні, 29 жовтня, під час апаратної наради повідомив директор департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук, передає Львівський портал.

 

«Протягом понеділка-вівторка-середи планується обійти повністю все обладнання і перевірити, в якому стані воно перебуває…», – зазначив посадовець.

Нам питання голови ЛОДА Олега Синютки про те, чи є кому робити цей обхід, Назарій Романчук відповів:

«Насправді вони зараз працюють лише силами своїх працівників, яких привезли, а це – 5 осіб. Сьогодні до них долучилася бригада з Волині, яка буде обстежувати електроустановки… Зараз тривають переговори, щоби залучити працівників «Центренерго», які б приїхали сюди, деякий час тут пожили б, і спробували б це все запустити. Проблема зостається в наявності працівників. Із працівників та «Енегії Новояворівськ»  «Енергії Новий Розділ» офіційно ще ніхто не прийшов до них на роботу…», – сказав директор департаменту ЖКГ.

Також він прокоментував вчорашній пікет у Новому Роздолі, зауваживши, що слід переконувати працівників «Енергії Новояворівськ» та «Енергії Новий Розділ» переходити  на роботу до нового управителя – «Гарант Енерго М»: керівник підприємства обіцяє зарплату у 1,5 раза.

«Ми говорили з людьми. Пояснювали, що треба поширювати інформацію про те, що підприємство набирає працівників. Необхідно, щоби люди поверталися на роботу. Зарплату обіцяють у 1,5 рази вищу за ту, яку платило попереднє підприємство.  Запрошують на посади кочегара, котельника, слюсаря, але штатного розпису у них поки нема…».

Як повідомляла раніше прес-служба НАБУ, 16 січня 2018 року у Львові було затримано чотирьох службовців ТОВ «Енергія-Новояворівськ», ТОВ «Енергія-Новий Розділ» та ТОВ «Енергія» за підозрою у заволодінні понад 300 млн куб. м природного газу НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд грн.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юросіб, кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є нардепи від БПП Ярослав і Богдан Дубневичі.

Суд почав обирати запобіжні заходи затриманим посіпакам Дубневичів за розкрадання 1,4 мільярда.

Також Львівський портал у серпні повідомляв, що Новороздільська та Новояворівська теплоелектроцентралі (ТЕЦ) заарештовані і передані Національному агентству з питань виявлення, розшуку і управління активів, одержаних внаслідок корупційних та інших злочинів (АРМА).

АРМА визначила для них нового управителя – «Гарант Енерго М».

Згодом стало відомо про затримку опалювального сезону у Новому Роздолі та Новояворівську, детальніше читайте у матеріалі «Без гарячої води і тепла. Перипетії довкола ТЕЦ Дубневичів, які грозять зривом опалювального сезону в Новому Роздолі і Новояворівську».

Міські голови Новояворівська та Нового Роздолу вже підписали розпорядження про старт опалювального сезону22-23 жовтня в закладах освіти, охорони здоров’я, культури, а також помешканнях містян, однак фактично він так і не розпочався.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *