ОСТАННІ НОВИНИ

Держбюджет-2019 мають затвердити на початку грудня

Олена Карп'юк

|

Проект Державного бюджету на 2019 рік мають ухвалити на початку грудня, і це – критичний термін для продовження співпраці з міжнародними фінансовими організаціями. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Кабміну.

 

«Сьогодні головне питання – це фінансова стабільність. Бюджет 2019 року має бути реалістичним. Це означає, що доходи і видатки мають збігатися, а дефіцит бюджету не більший ніж заплановано, і з дуже чіткими джерелами його погашення. Виходячи з цього, ключовим, критичним фактором є те, щоб закон про Державний бюджет був прийнятий до 1 грудня. Тоді ми зможемо планово продовжувати співпрацю з міжнародними фінансовими партнерами», – розповів Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Водночас він запевнив, що в проекті збережені всі програми розвитку та соціальної підтримки.

«Тобто з одного боку – це бюджет розбудови, а з іншого боку – це бюджет стабільності. Я вважаю, що ці дві речі нам вдалося поєднати. Звісно, його багато можна критикувати, і ця критика розпочалася одразу після того, як ми погодили цей законопроект на засіданні Уряду. Особливо цікаво було спостерігати за тим, як його критикують тоді, коли ще навіть в очі не бачили, не читали… Я можу погодитися тільки на одне – на реалістичний бюджет. Нереалістичний призведе до нових криз. Тож ми повинні максимально об’єднатися навколо прийняття реалістичного бюджету, і я буду просити депутатів про це», – додав Володимир Гройсман.

Нагадаємо, у проекті держбюджету на 2019 року на субсидії заклали 55 мільярдів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *