ОСТАННІ НОВИНИ

Ситуація з угорськими паспортами на Закарпатті: Клімкін розповів про вчорашню зустріч із головою МЗС Угорщини

Вероніка Рой

|

Глава МЗС Павло Клімкін розповів про деталі вчорашньої зустрічі із головою МЗС Угорщини Петером Сійярто. Під час зустрічі представники від України та Угорщини домовилися про комплексні консультації, які сприятимуть врегулюванню конфліктної ситуації, яка пов’язана з незаконною видачею угорських паспортів на Закарпатті.  Про це він повідомив, сьогодні, 25 жовтня, під час прес-конференції у Львові, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Вчора була дуже довга зустріч з головою МЗС Угорщини Петером Сійярт. Ми обговорювали багато питань. По-перше, для того, аби детально вивчити те, що відбувається в консулатах, нам потрібно консульські консультації. Спочатку ми їх планували у Будапешті, зараз ми домовились, що вони пройдуть в Києві. Це дуже серйозне питання, оскільки ми маємо забезпечити, щоб угорські консули на території України дотримувались міжнародного та українського законодавства», – сказав Павло Клімкін.

Також він зазначив, що наступного тижня Угорщина має змінити провокаційну назву посади «уповноваженого із Закарпаття».

«Третє, про що ми говорили,- де ми можемо співпрацювати в Закарпатті. Я часто говорю, що ми маємо перехопити ініціативу угорців. Навіть з тим, що ми надаємо туди менше фінансових ресурсів. Про це будемо говорити. ..Також говорили про важливість нашої громади в Угорщині», – повідомив глава МЗС.

Окрім цього, як розповів Павло Клімкін, на зустрічі МЗС Угорщина виступив з ідеєю про те, що Україні  потрібен окремий документ про захист національних меншин.

«Зустріч була не проста, але конструктивна. Загалом Угорщина починає розуміти, що це для нас -питання національної безпеки. Ми не збираємося воювати з угорцями, але свої національні інтереси ми будемо відстоювати», – додав глава МЗС.

Нагадаємо, Львівський портал повідомляв, що у консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області громадянам України видають угорські паспорти.Також повідомлялося, що Україна оголосила консула Угорщини у місті Берегове персоною нон-грата. 

Фото: Інформатор

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *