ОСТАННІ НОВИНИ

Консула Угорщини у місті Берегове оголоcили персоною нон-грата

Вероніка Рой

|

Україна оголосила консула Угорщини у місті Берегове персоною нон-грата. Про це було повідомлено сьогодні, 4 жовтня, Послу Угорщини в Україні Ерно Кешкеню, інформує Міністерство закордонних справ України.

 

«Йому було вручено ноту з інформацією про те, що, відповідно до статті 23 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року, у зв’язку з діяльністю, несумісною зі статусом консульської посадової особи, консул Консульства Угорщини в місті Берегове має залишити територію України протягом наступних 72 годин», – йдеться у повідомленні.

У Міністерстві закордонних справ розраховують, що Угорська сторона у подальшому утримуватиметься від будь-яких недружніх кроків по відношенню до України, а її посадові особи – від порушень українського законодавства.

«Розглядаємо громадян України угорського походження як об’єднуючий фактор у відносинах між двома державами та закликаємо до цього ж наших угорських партнерів», – додають у відомстві.

Нагадаємо, Львівський портал повідомляв, що у консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області громадянам України видають угорські паспорти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *