ОСТАННІ НОВИНИ

Депутат пропонує найняти охорону для лісів, щоб захистити від незаконних рубок

Соломія Головіна

|

Депутат Львівської обласної ради Іван Собко пропонує найняти охоронну фірму для того, щоб вберегти від масових рубок лісництва Старосамбірського району, які мають включити до нацпарку. Про це він заявив під час сесійного засідання сьогодні, 25 жовтня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Кінець-кінців маємо покласти край цим масовим незаконним рубкам. Не тільки громадскістю, яка їздить і показує ті трактори і лісовози… Існує кругова порука на усіх рівнях служб, які б мали допомагати ловити тих злочинців.  На наступній сесії ми розглядатимемо питання про заборону рубок на території двох лісництв Старосамбірського району. Маємо бажання, щоб ці території відійшли у нацпарк, так як ми і проголосували. Щоб зупинити те невігластво, яке відбувається, потрібна охорона цього лісу. Бачимо, що «Галсілліс» не може її здійснити, бо як крали, так і крадуть!», – зазначив депутат.

І запропонував винайняти охоронну фірму за кошти обласного і районного бюджетів для того, щоб вберегти ці ліси.

«Можемо напрацювати позицію, щоб за кошти обласного і районного бюджету ми найняли незалежну охоронну фірму, щоб охороняла ці лісництва, які відійдуть у нацпарк. Якщо, колеги, ми цього не зробимо, то там будуть лисі гори, пеньки і ожин», – зазначив Іван Собко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *