ОСТАННІ НОВИНИ

Україна вперше закупила препарат для лікування дітей з первинними імунодефіцитами

Олександр Косик

|

Цього року МОЗ України вперше закупило важливий препарат для лікування у дітей первинних імунодефіцитів – «Анакінру». Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я, передає Львівський портал.

 

Раніше батьки маленьких пацієнтів були змушені купувати препарат за кордоном, адже купити його в Україні, навіть за власний кошт, було неможливо – через невелику кількість пацієнтів виробник не був зацікавлений у виході на український ринок.

Завдяки спільним зусиллям Міністерства охорони здоров`я та ПРООН, яка здійснює закупівлі ліків для пацієнтів із первинними імунодефіцитами, «Анакінра» вже закуплена і доставлена в Україну.

Закуплені державою 952 упаковки забезпечать повноцінне життя дітей з первинним імунодефіцитом та заощадить їхнім сім`ям більше мільйона гривень.

Препарат уже розвезено в регіони.

Первинні імунодефіцити – рідкісні вроджені захворювання, внаслідок яких імунітет людини втрачає опірність інфекціям та автоімунним захворюванням. Часто пацієнти з цим діагнозом потребують пожиттєвого  дороговартісного лікування, яке дозволяє їм вести повноцінне життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *