ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують до Органного залу послухати рідкісну музику меншин Китаю

Олександр Косик

|

У суботу, 20 жовтня, в Львівському органному залі відбудеться унікальна подія під назвою «Гори, річка, любов, музика», на якій вперше в Україні прозвучить музика меншин Китаю у виконанні кращих китайських та українських музикантів. Про це Львівському порталу повідомили організатори концерту.

 

На сцені звучатиме піпа – древній китайський інструмент, якому понад 2 тисячі років та який супроводжував урочисті церемонії в імператорських палацах Китаю. Виконавець на піпі – Цуй Цзіан – знаний в Китаї музикант, автор науковий праць та викладач. Окремі твори, які виконує музикант, передаються лише від майстра до майстра впродовж століть. Разом із українською студією звукозапису OLI Мusic він записав 4 альбоми китайської музики. Наступним стане альбом української музики, адже Цуй Цзіан приїхав в Україну, щоб вивчати гру на бандурі.

«За допомогою такої активної міжнародної китайсько-української культурної співпраці ми ділимося досвідом, показуємо нашу етнічну музику та стараємося налагодити тісний мистецький зв’язок між країнами», – розповідає джазовий піаніст, засновник музичного лейблу OLI Music Михайло Олійник, який імпровізуватиме на концерті разом із Цуй Цзіанем.

Також у концерті візьмуть участь: Ден Цзякунь (кларнет) та Юй Шуань (саксофон), які вже тривалий час живуть та навчаються в Україні. Акомпануватимуть китайським музикантам лауреати міжнародних конкурсів Галина Радченко, Анна Шевчук, Наталія Вакула.

Значну роль у композиціях, які звучатимуть на концерті посідатиме зображальність, тож слухачі матимуть унікальну можливість почути і відтворити в своїй уяві «Кольорового поні», «Запах молока», «Весняну прогулянку», «Пасовище кохання», музичні пейзажні замальовки Китаю.

Квитки – за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *