ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія погодила будівництво житла в центрі Львова. Мешканці – проти

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив детальний план території у районі просп. В. Чорновола, вул. Хімічної, вул. Лемківської та вул. Замарстинівської. Він передбачає будівництво нового житла та торгово-офісних об’єктів. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 12 жовтня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Детальний план території передбачає рішення щодо використання ділянки площею 9,05 га. Вказана територія розташована у Шевченківському та частково у Галицькому районах Львова.

Відтак з боку вул. Лемківської планують збудувати житлові будинки на 6 та 10 поверхів із вбудованим та прибудованим приміщенням дитячого дошкільного закладу. Житлові будинки матимуть близько 330 квартир, в які зможуть заселитись більше 600 нових мешканців. Також для їхніх потреб планують звести підземний паркінг на 208 машиномісць.

Біля майбутнього житлового комплексу облаштують і дитячі, спортивні, відпочинкові майданчики, проведуть комплексний благоустрій території.

А вздовж просп. В. Чорновола заплановано надбудувати офісні та торгово-розважальні приміщення з відпочинковими майданчиками. У майбутніх офісах працюватимуть близько 1540 людей. Біля об’єкту також облаштують 77 паркомісць.

На засідання виконавчого комітету прийшли мешканці вулиці Лемківської. Їхній будинок перебуває в аварійному стані, відтак вони вимагали не допустити запланованого будівництва, оскільки забудовник не гарантує їм відселення.

«У цьому детальному плані абсолютно не враховані вимоги мешканців. Адже однією з обов’язкових передумов забудови території було питання нашого відселення. Управління урбаністики нам говорить про те, що з метою забезпечення наших прав передбачається відновлення будинку і облагородження прибудинкової території як один із попередніх заходів», – наголосив мешканець вул. Лемківської.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що забудовник поскаржився на те, що мешканці вул. Лемківської вимагають від нього квартири.

«Керівництво компанії-забудовника спочатку пообіцяло, що співпрацюватиме з мешканцями, аби владнати їхнє проблемне питання. Але тепер воно заявило, що мешканці їх шантажують і вимагають квартири», – зауважив Андрій Садовий.

Із таким поясненням мешканці не погодились, однак члени виконкому пообіцяли, що мерія допоможе їм порозумітись із забудовником.

Зазначимо, для того, щоб забудовник міг розпочати будь-які будівельні роботи, він має отримати від міської ради містобудівні умови та обмеження.

Нагадаємо, на початку року у Львові було 23 аварійні будинки, мешканців яких потрібно відселяти через загрозу обвалу. Серед них – будинок №9 на вул. Лемківській.

Мешканці аварійного будинку на вул. Лемківській протестували проти запланованого будівництва ще влітку минулого року. Вони наголошували, що воно ще більше загострить ситуацію із станом їхнього помершкання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *