ОСТАННІ НОВИНИ

Для відселення львів'ян з аварійних будинків, що загрожують обвалами, необхідно майже 32 мільйона гривень

Олена Жолкевська

|

Щоб відселити усіх мешканців аварійних будинків Львова, що загрожують обвалами, необхідно більше 31 мільйона гривень. Про це йдеться у відповіді управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради на інформаційний запит Львівського порталу.

 

Згідно документу, станом на сьогодні у Львові перебуває 23 житлових будинки, які визнані аварійними:

– вул. У. Кравченко, 9

– вул. Широка, 26

– вул. Олесницького, 1

– вул. Олесницького, 3

– вул. Олесницького, 9

– вул. Пропелерна, 75

– вул. Варшавська, 17

– вул. Личаківська, 97

– вул. Пасічна, 32а

– вул. Світанкова, 41

– вул. Я.Купали, 5

– вул. К. Левицького, 96

– вул. Колодійська, 16

– вул. Шевська, 10

– вул. Шевченка, 57

– вул. Вузька 1а

– вул. Сніжна, 2

– вул. Весела, 4

– вул. І.Франка, 12

– вул. І.Франка, 14 (флігель)

– вул. Рудненська, 6

– вул. Тісна, 9

– вул. Лемківська, 9.

Згідно даних управління, у цих помешканнях зареєстровано 183 особи.

У міськраді інформують, що бюджетним запитом переліку об’єктів, капітальні видатки на які у 2018 році планується проводити за рахунок спеціального фонду міського бюджету Львова, було запропоновано потребу видатків на 2018 рік для відселення мешканців з аварійних квартир, що загрожують обвалом, у сумі 31, 616 млн. грн.

Окрім цього, титульними списками капітального ремонту, реконструкції та реставрації житлового фонду на 2018 рік передбачено проведення робіт з виведення із аварійного стану на шести об’єктах. Зокрема, бюджетом розвитку міського бюджету на 2018 рік передбачено кошти у сумі 7148,321 тис. грн та планується вивести із аварійного стану два аварійних будинки. Водночас міським бюджетом Львова на 2018 рік передбачено кошти у сумі 107 тис. грн на тимчасове відселення мешканців на час проведення аварійно-відновлювальних робіт в житлових будинках.

Щодо минулого року, то в міській раді уточнили, що у 2017 році у Львові було розроблено проектно-кошторисну документацію для виведення з аварійного стану на два аварійні будинки. Також минулого року були завершенні роботи з виведення із аварійного стану будинків та квартир за такими адресами:

– вул. Весела, 4

– вул. Вузька, 1а

– пл. Соборна. 17.

«Бюджетом розвитку міського бюджету Львова на 2017 рік було передбачено кошти у сумі 987,78 тис. грн на завершення робіт на вказаних об’єктах та фактично використано 852,279 тис. грн. У попередніх періодах розпочаті і будуть продовжуватися в поточному році роботи на трьох об’єктах: вул. К.Левицького, 96; вул. Личаківська, 97; вул. Фурманська, 8, у яких зареєстровано 42 особи», – йдеться у документі.

Окрім цього, в управлінні уточнили, що у 2017 році ремонтні роботи у аварійних будинках проводилися без відселення мешканців.

Фото: dyvys.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *