ОСТАННІ НОВИНИ

«Садовий, впусти пожити». Під будинком мера Львова влаштували пікет

|

Сьогодні, 29 червня, під будинком міського голови Львова Андрія Садового місцеві мешканці влаштували пікет. Люди тримають в руках плакат з написом «Садовий, впусти пожити». Про це повідомляють активісти спільноти «Варта 1» у Facebook, передає Львівський портал.

Власне, на акцію протесту зібралися мешканці аварійного будинку на вул. Лемківська, 9. Люди обурені тим, що біля їхнього помешкання хочуть починати нове будівництво, що може ще більше загострити ситуацію із станом їхнього будинку.

Як пояснив активіст Роман Верхоляк, «депутати Львівської міськради надали дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Лемківській, 9 невідомій компанії «Резерв плюс», не врахувавши інтересів мешканців аварійного будинку вул. Лемківська, 9».

«З особистих джерел стало відомо, що 29 червня на сесії Львівської міської ради ці ж депутати проголосують за надання її в оренду вище згаданій компанії», – написав він у Facebook.

«Винесення рішення про надання земельної ділянки під забудову без переселення жителів будинку може призвести до остаточного руйнування аварійного будинку з смертельними наслідками», – підсумувала активістка Галина Верхоляк.

Також мешканці мають намір перекрити проспект Чорновола. Таким чином вони вимагають не надавати земельну ділянку поруч з їхнім аварійним будинком та дозвіл на будівництво ще однієї багатоповерхівки, допоки  їх не відселять згідно чинного законодавства.

Пікетувальники переконані, у  випадку, якщо земельна ділянка буде надана та розпочнеться будівництво нових багатоповерхівок  поруч з аварійним будинком, це може призвести до його обвалу та загибелі його мешканців. Перекриття вулиці розпочнеться орієнтовно о 13.00.

Фото: Галина Верхоляк

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *