ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові витратять 4 мільйони на закупівлю реагентів для посипання вулиць

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 11 жовтня, під час сесії Львівської міської ради депутати внесли зміни до бюджету і виділили 4 млн грн на закупівлю реагентів, якими взимку посипатимуть вулиці й дороги у Галицькому районі. «За» проголосували 47 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Цього року у Львові вперше запроваджують експеримент із відмовою від піскосуміші під час посипання вулиць і доріг у зимовий період. Тепер у Галицькому районі комунальники використовуватимуть реагенти. Відтак на їхню закупівлю із міського бюджету виділили 4 млн грн, хоча раніше у мерії заявляли, що на це потрібно 10 млн грн.

Зазначимо, що посипати реагентами планують ту частину центру міста, де немає бруківки. Відтак наразі їх застосовуватимуть на проспекті Свободи, проспекті Шевченка та на вулиці Опришківській.

Нагадаємо, львів’яни створили петицію до міськради з вимогою відмовитися від посипання доріг і тротуарів у зимовий період піскосумішшю. Натомість мешканці пропонували перейти на реагенти. Мерія таку ідею підтримала, однак наголосила, що для того, щоб використовувати реагенти у всьому місті, потрібно 405 млн грн. Відтак посадовці в межах експерименту запропонували посипати реагентами дороги і вулиці лише у Галицькому районі.

Як повідомляв Львівський портал, у мерії запевнили, що Львів вже готовий до зими. Також на підготовку до зими міськрада нещодавно виділила 10 млн грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *