ОСТАННІ НОВИНИ

Для того, щоб відмовитися від посипання доріг піскосумішшю, Львову потрібно 405 мільйонів

Наталя Дуляба

|

Для того, щоб відмовитися від посипання доріг і вулиць Львова у зимовий період піскосумішшю і перейти на реагенти, потрібно 405 млн грн. Наразі у міській раді пропонують використовувати реагенти у вигляді експерименту у Галицькому районі. Про це сьогодні, 21 червня, йшлося під час сесії Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповіла директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури Ірина Маруняк, у зимовий період цього року у Львові використали 36 тонн піскосуміші.

«Це є дуже багато, ми просто не встигали такий великий об’єм піскосуміші прибрати потім», – розповіла Ірина Маруняк.

Відтак у міськраді підрахували, скільки ж коштів потрібно для того, щоб відмовитися від піскосуміші для посипання вулиць і доріг у зимовий період і перейти на реагенти.

На купівлю реагентів для всієї території Львова потрібно 405 млн грн, тоді як на придбання солі на рік витрачають 194 млн грн, піско-соляної суміші – 199 млн грн, щебню – 23 млн грн.

На прибирання й утримання вулиць, доріг Львова цього року передбачили 151 млн грн, втім для того, щоб перейти на реагенти вже наступного року, цю суму потрібно буде збільшити орієнтовно вдвічі. Тому наразі у міській раді пропонують перейти на реагенти лише у Галицькому районі Львова.

Також Ірина Маруняк зауважила, що окрім переходу на реагенти, Львову потрібна нова техніка для очищення вулиць і доріг.

«50% нашої техніки є старою. У нас є техніка, вироблена ще наприкінці 80-х років. Це є і трактори, грейдери… На наступний рік нам потрібно купити мінімум 7 піскорозкидувачів, 4 навантажувачі, 4 міні-навантажувачі. Разом на це все потрібно 36,2 млн грн. Також окремо варто розглянути придбання техніки для очистки доріг і вулиць у весняний період, зокрема порохотягів. Сьогодні ми маємо лише три порохотяги, якими користуються по черзі всі райони. Тому пропонуємо купити порохотяги для всіх районів», – зазначила Ірина Маруняк.

Нагадаємо, електронну петицію «Ні піскосуміші! Запровадити цивілізовані методи утримання вулиць у зимовий період» до міськради Львова зареєстрували 12 квітня. І вже 16 квітня вона зібрала необхідні 500 підписів, таким чином побивши рекорд за швидкістю збору підписів. Її підтримали депутати 17 травня.

Фото: Варіанти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *