ОСТАННІ НОВИНИ

Комунальне підприємство отримало приміщення у пам’ятці архітектури в центрі Львова

Наталя Дуляба

|

Нежитлове приміщення першого поверху і антресолі загальною площею 135,8 кв м на площі А. Міцкевича, 6/7, яке Львівська міська рада планувала виставити на аукціон, віддали в оренду комунальній установі «Інститут стратегії культури». Відповідне рішення сьогодні, 11 жовтня, ухвалили під час сесії міськради Львова, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Згідно з ухвалою, Інститут стратегії культури отримає на один рік в оренду для службових потреб нежитлові приміщення першого поверху на площі А. Міцкевича, 6/7: сім приміщень першого поверху загальною площею 130,1 кв м, а також приміщення антресолі площею 5,7 кв м. При цьому комунальне підприємство не має права здавати вказані приміщення у суборенду.

Зазначимо, що ці ж приміщення першого поверху і антресолі загальною площею 135,8 кв м на площі А. Міцкевича, 6/7 мерія спочатку планувала продати з аукціону. Однак сьогодні депутати виключили це питання з порядку денного.

Водночас тепер орендувати більше 200 кв м нежитлових приміщень на площі Міцкевича, 6/7 також хоче «Об’єднання «Самопоміч». Відповідний проект ухвали опублікувало управління комунальної власності 3 жовтня. Згідно з документом, взяти в оренду ці приміщення партія хоче на 9 років.

Нагадаємо, наприкінці серпня після трьох років судів управління комунальної власності таки виселило з будинку на площі Міцкевича, 6/7 недобросовісного орендаря – ТзОВ «Кіновідеомистецький центр дозвілля «Касандра». Підприємець орендував приміщення з 2001 року, однак всупереч умовам договору використовував їх не за призначенням.

Додамо, що будинок № 6/7 на пл. Міцкевича є пам’яткою архітектури місцевого значення. Він збудований у 1909 році за проектом віденського архітектора Карла Майредера. Із 1946 по 1990 рік у ньому функціонував кінотеатр ім. Лесі Українки.

Сьогодні приміщення другого поверху використовує казино, на рівні першого поверху наразі ще розташовані магазини промислових товарів, салони зв’язку тощо. Верхні поверхи використовуються під житлові квартири та офісні приміщення. Зокрема, на п’ятому поверсі будинку на Міцкевича 6/7 знаходиться офіс «Об’єднання «Самопоміч».

Як повідомляв Львівський портал, міська рада ще з 2016 року не може продати приміщення четвертого поверху загальною площею майже 300 кв м на площі Міцкевича 6/7. Отримані від продажу кошти мали скерувати на будівництва будинку для бійців АТО на вулиці Під Голоско. Однак нещодавно депутат міської ради Львова Віталій Свінціцький заявив, що весь четвертий поверх будинку на площі Міцкевича хочуть віддати в оренду чиновникам мерії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *