ОСТАННІ НОВИНИ

Цей тиждень у Львівській опері буде багатим на різноманітні концерти

Юлія Шпак

|

З 9 по 14 жовтня Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії  Крушельницької підготував для своїх відвідувачів три концерти та дві опери. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі театру.

 

ПЕРЕЛІК ПОДІЙ ЛЬВІВСЬКОЇ ОПЕРИ НА ТИЖДЕНЬ:

Вівторок, 9 жовтня – концерт «Сила арії»

У Дзеркальній залі прозвучать найвідоміші оперні арії у виконанні неповторного українського співака Олександра Благодарного. Випускник Одеської та Міланської консерваторій втілив понад 65 провідних оперних партій та співав на найвидатніших оперних сценах Європи та світу, а вже у вівторок він заспіває для львівських слухачів.

У програмі концерту «Сила арії» – арії з опер В.А.Моцарта, Дж.Верді, Р.Вагнера, Дж.Россіні, Ш.Гуно, К.Данькевича, Д.Задора.

Партія фортепіано – Станіслав Федюк, лауреат міжнародних конкурсів, випускник музичних академій Лондона та Львова. Виступав в різних країнах Європи: Польщі, Чехії, Бельгії, Голландії, Італії, Франції, Туреччині, Україні, а також у Бахрейні, Лівані та ОАЕ.

Початок о 19.00. Квитки за посиланням – Сила арії

П’ятниця, 12 жовтня – опера «Паяци»

Руджеро Леонкавалло створив оперу «Паяци» під впливом ідей «веризму», суть яких в нещадно правдивому відображенні дійсності, зображенні реальної людини, з усіма її пристрастями і пороками. Не випадково в основі сюжету опери лежить реальний випадок вбивства з ревнощів. Музика Леонкавалло досягає своєї найбільшої могутності в передачі людських пристрастей: любові, ревнощів, зради і страждання.

На сцені Львівського оперного театру виконується італійською мовою з українськими субтитрами.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – Паяци

Субота, 13 жовтня – опера «Кармен»

Опера Ж. Бізе «Кармен» зіткана з безлічі найпопулярніших мелодій, серед яких Хабанера і куплети Тореадора настільки відомі, що глядачі, які прийшли на спектакль, із задоволенням наспівують їх аж до фіналу опери. Яскраві мелодії, шалені ритми іспанських танців, стрімкий розвиток дії, емоційна гра акторів – нова постановка Львівської національної опери в режисурі заслуженого діяча мистецтв України Галини Воловецької дивиться на одному диханні.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – Кармен

Неділя, 14 жовтня – концерт «Фортепіанний речиталь»

Програма концерту охоплює музику із епохи бароко до музики ХХ століття. За годину (саме стільки триватиме концерт) слухач матиме можливість поринути у світ творів винахідливого Скарлатті, дотепного Гайдна, могутнього Ліста, казкового Мендельсона, монументального Рахманінова і сонячного та життєстверджуваного Прокоф’єва.

За фортепіано сидітиме Аліна Шевченко – талановита молода львівська піаністка, лауреатка численних міжнародних та всеукраїнських конкурсів, участниця міжнародних музичних фестивалів.

Початок о 15.00. Квитки за посиланням – Фортепіанний речиталь

Неділя, 14 жовтня – концерт «Я підтримую крила»

Концертна програма до Дня захисника України «Я підтримую крила» відбудеться за участі джаз-бенду Оркестру військово-повітряних сил США та Камерного оркестру Львівської національної опери.

З моменту створення оркестр дав більше 20 тисяч концертів по всьому світу. Україна вже теж аплодувала їх майстерності, проте у Львові вони виступатимуть вперше.

У їх репертуарі – світові музичні шедеври: увертюри, марші та уривки з мюзиклів, джазові та блюзові композиції, а також музика з популярних фільмів. Крім віртуозної гри на духових інструментах, музиканти продемонструють і військову виправку.

Разом з американськими колегами виступить і камерний оркестр Львівської національної опери.

Початок о 18.00. Квитки за посиланням – Я підтримую крила

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *