ОСТАННІ НОВИНИ

«Афера століття». Львів’янам повернули викрадене приміщення на вулиці Тесленка

Андрій Котенський

|

У комунальну власність Львова повернуто приміщення, яке вибуло внаслідок «Афери століття». Йдеться про нежитлове приміщення площею більше 1000 кв м, вартістю понад 10 млн грн, що розташоване на вул. Тесленка, 2 у м. Львові. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

 

За даними відомства, рішенням господарського суду Львівської області задоволено позов органів прокуратури області в інтересах держави (в особі Львівської міської ради) до фізичної особи.

Так, скасовано запис про державну реєстрацію права власності цієї особи на об’єкт нерухомого майна, а також витребувано його на користь територіальної громади Львова.

«Суд погодився з позицією прокурора про те, що Львівська міська рада, як дійсний власник будівлі на вул. Тесленка, 2 у Львові, а також Управління комунальної власності Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради, як орган уповноважений управляти майном львівської громади, не передавали іншим особам майнові права на спірне майно (шляхом приватизації або іншого відчуження), а тому таку нерухомість слід вважати такою, що вибула з володіння власника поза його волею», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Відтак, завдяки вжитим заходам судове рішення реально виконано.

Майно повернуто громаді.

Як відомо, на підставі підробленого розпорядження Галицької районної адміністрації та реєстраційного посвідчення, приватний нотаріус вніс у державний реєстр відомості щодо права власності на приміщення приватної фірми.

Згодом, на підставі договорів купівлі-продажу, це приміщення перейшло спершу у власність підприємства «К.Р.О.К.-7», пізніше – у власність ТзОВ «МАСАФІ», а уже потім у власність фізичної особи, до якої і було пред’явлено позов.

Раніше Львівський портал уже повідомляв про «Аферу століття» у Львові, до якої причетні працівники мерії. Так у листопаді минулого року спеціалісти управління комунальної власності Львівської міської ради виявили, що десятки комунальних приміщень Львова перереєстровані на приватних осіб –підприємиць Ірину Сандул та Людмилу Малькову. Вони разом із своїми колегами, скориставшись відсутністю реєстру комунального майна, незаконно відчужили об’єкти комунального майна. На частину із приміщень суд одразу наклав арешт, а протягом року частину із приміщень було повернуто міськраді. Окрім того, суд заарештував двохфігурантів цієї справи, проте одного з них відпустив під заставу. Також у липні 2017 року правоохоронці проводили обшуки у кабінетах чиновників ЛМР у цій справі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *