ОСТАННІ НОВИНИ

«Афера століття». Львів’янам повертають ще одне викрадене приміщення

Андрій Котенський

|

Львів’янам повернуть у власність ще одне приміщення, що вибуло із комунальної власності внаслідок «Афери століття». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

 

За даними відомства, у ході здійснення представницької діяльності, Львівською місцевою прокуратурою №2 виявлено факт незаконного вибуття з власності територіальної громади нежитлових приміщень, що на вулиці Тесленка у Львові, площею 1004,4 м кв, вартістю понад 10 млн грн.

Йдеться про одне із приміщень, вкрадених із комунальної власності під час так званої «Афери століття».

Так, прокуратура звернулася до Шевченківського районного суду м. Львова з позовом у інтересах держави до фізичної особи та приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу, з метою витребування майна з чужого незаконного володіння та скасування записів про державну реєстрацію права власності.

Встановлено, що на підставі підробленого розпорядження Галицької районної адміністрації та реєстраційного посвідчення, приватний нотаріус вніс у державний реєстр відомості щодо права власності на приміщення приватної фірми.

Згодом, на підставі договорів купівлі-продажу, це приміщення перейшло спершу у власність підприємства «К.Р.О.К.-7», пізніше – у власність ТзОВ «МАСАФІ», а уже потім у власність фізичної особи, до якої і пред’явлено позов прокурора.

За наслідками судового розгляду, позов прокуратури №2 задоволено у повному обсязі.

Раніше Львівський портал уже повідомляв про «Аферу століття» у Львові, до якої причетні працівники мерії. Так у листопаді минулого року спеціалісти управління комунальної власності Львівської міської ради виявили, що десятки комунальних приміщень Львова перереєстровані на приватних осіб –підприємиць Ірину Сандул та Людмилу Малькову. Вони разом із своїми колегами, скориставшись відсутністю реєстру комунального майна, незаконно відчужили об’єкти комунального майна. На частину із приміщень суд одразу наклав арешт, а протягом року частину із приміщень було повернуто міськраді. Окрім того, суд заарештував двохфігурантів цієї справи, проте одного з них відпустив під заставу. Також у липні 2017 року правоохоронці проводили обшуки у кабінетах чиновників ЛМР у цій справі.

Фото: Google/maps

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *