ОСТАННІ НОВИНИ

Сучасного спортивного комплексу європейського рівня для львів’ян може й не бути

Олена Карп'юк

|

Сьогодні, 20 вересня, під час сесії Львівської міської ради депутати розглядатимуть питання про закріплення частини території стадіону «Сільмаш»,  що на вул. Сулими, 1, за комунальним підприємством «Спортресурс». Відтак майже на 2 га землі, де розташовані споруди стадіону, які є у приватні власності, хочуть звести відкритий спортивний комплекс. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Згідно з проектом ухвали, земельну ділянку площею 1,8 га на вул. Сулими – Народній планують закріпити за ЛКП «Спортресурс». Втім вона з 2008 року належить компанії «Три корони Девелопмент», яка викупила весь комплекс стадіону «Сільмаш», розташований на земельній ділянці загальною площею 4,2 га.

Як розповів співзасновник компанії «Три корони Девелопмент» Ігор Гарасим, на території «Сільмашу» планують облаштувати сучасний спортивний комплекс, 25% території якого займатимуть громадські зони.

«Ми провели величезну роботу, спілкувались із футбольними федераціями Львова, тенісними, баскетбольними та волейбольними клубами, вже маємо заключні попередні договори. Тобто сьогодні ми чітко розуміємо, що саме буде на «Сільмаші» і хто там займатиметься, адже ми розуміємо, що спорткомплекс потрібно наповнювати. Також ми усвідомлюємо, що маємо надати й для міста – близько 25% території буде відведено під громадську зону. Тут будуть зони «воркауту», відпочинку, дитячі майданчики, зони для людей з обмеженими можливостями.

Загалом у 2008 році ми купили спортивний комплекс «Сільмаш», який розташований на земельній ділянці площею 4,2 га. До складу комплексу входять трибуни, футбольна чаша, ворота, огородження, бігові доріжки тощо. А якщо зараз міська рада забере у нас половину території, то у нас залишається лише сама чаша стадіону, яка потребує найбільших інвестицій. І без супутньої території працювати лише з однією чашою є економічно невигідно. Тому ми припускаємо, що саме через це дане питання було винесене на сесію: або хочуть з нами поторгуватись, або через ЛКП «Спортресурс» забрати землю, щоб в майбутньому передати її зацікавленим особам», – пояснив Ігор Гарасим.

Сьогодні «Три корони Девелопмент» має розроблений проект майбутнього спортивного комплексу на території «Сільмашу», а також товариство вже подало відповідну документацію на погодження у міську раду. Втім тепер на заваді стала саме ідея закріплення частини землі за ЛКП «Спортресурс». Такі наміри міської ради підприємство вважає блокуванням інвестицій у Львові.

«Ухвалу у міській раді поспіхом зареєстрували в понеділок, а в четвер її вже виносять на розгляд  сесії. При цьому в мерії всі знали, що зі свого боку ми теж вже подали документи на затвердження. Їх мали би розглядати на наступній сесії. Чому депутати не хочуть розглянути наш проект? Ми готові його презентувати, відповісти на будь-які їхні питання, адже у нас вже є готова концепція об’єкту. Невже не можна нас вислухати, а потім думати: що краще – віддавати землю ЛКП «Спортресурс» і фінансувати «Сільмаш» із бюджету міста, де гроші і так завжди розписані по копійці, чи дозволити нам реалізувати наш інвестиційний спортивний проект? Ми ж готові до співпраці, чітко усвідомлюємо, що нам міська рада може висунути якісь вимоги…Складається таке враження, що у мерії хочуть заблокувати прихід інвестицій до Львова», – наголосив Ігор Гарасим.

Також він зауважив, що якщо міська рада таки закріпить майже 2 га за ЛКП «Спортресурс», то це унеможливить будь-який подальший розвиток території стадіону.

«Межа ділянки, яку хочуть закріпити за ЛКП «Спортресурс», проходить через частину чаші стадіону, що вже заблокує будь-які роботи навіть на ній. Ця ситуація заведе у ще більший тупик, бо об’єкт не зможе розвиватися, там просто неможливо буде нічого зробити. Тому у нас знову може розпочатись судова тяганина, яка триватиме роками. А своє право та свої добрі наміри перед містом ми відстоюємо у судах вже десять років», – додав Ігор Гарасим.

Зазначимо, що ЛКП «Спортресурс» є замовником будівництва спортивного комплексу на Сихові. Про його зведення у Львові заговорили ще восени минулого року, однак на передбаченій для нього ділянці дотепер ще навіть не розпочали жодних робіт. Для того, щоб звести цей об’єкт, потрібно близько 200 мільйонів гривень. Міська рада спеціально подала проект на часткове фінансування з держбюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *