ОСТАННІ НОВИНИ

У ЄС сподіваються, що Антикорупційний суд в Україні запустять до кінця року

Дарина Смеречанська

|

Європейський союз розраховує на запуск антикорупційного суду в Україні до кінця року і звертає увагу на важливість авторитету керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Про це йдеться в заяві прес-секретаря верховного представника у закордонних справах і політиці безпеки ЄС Федеріки Могеріні Майї Косьянчич, передає РБК-Україна.

 

У заяві підкреслюється, що прийняття законодавства для створення Вищого антикорупційного суду є позитивною подією у відповідності з міжнародними зобов’язаннями України. Євросоюз розцінює запуск такого суду як важливий крок у боротьбі з корупцією в Україні, яка є ключовим компонентом Угоди про асоціацію.

“Вищий антикорупційний суд завершить створення мережі незалежних антикорупційних установ, до якої увійдуть НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура. ЄС підкреслює необхідність того, щоб всі ці інститути були повністю незалежними і виконували свої завдання без стороннього впливу. Для цього важливо, щоб цілісність і авторитет антикорупційного спецпрокурора і його керівництва були підтримані та зміцнювалися”, – додали в ЄС.

У заяві також зазначено, що Брюссель очікує на початок роботи антикорупційного суду до кінця року. Також в ЄС в черговий раз заявили про готовність підтримувати боротьбу з корупцією в Україні.

Нагадаємо, 7 червня Верховна Рада підтримала законопроект 7440 про створення в Україні Вищого антикорупційного суду. При цьому четверо нардепів зі Львівщини не проголосували цей закон. Хто і як голосував за Закон «Про Вищий антикорупційний суд», дивіться тут.

Петро Порошенко підписав Закон України «Про Вищий антикорупційний суд»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *