ОСТАННІ НОВИНИ

Медуніверситет звернеться до Садового з вимогою не допустити зведення житла на його території

Наталя Дуляба

|

Львівський національний медичний університет звертатиметься у міську раду із запереченням щодо майбутнього будівництва 6-поверхового житлового будинку на його території. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікацій ЛНМУ ім. Данила Галицького.

 

Під час громадських слухань керівництво медунівеситету, науковці та студенти виступили проти будівництва запланованого житла на його території.

«Позиція ЛНМУ ім. Данила Галицького була однозначною – не може на території навчального закладу вестися житлове будівництво», – йдеться в повідомленні.

Таку одностайну позицію озвучили проректор з науково-педагогічної роботи Анатолій Магльований університету та ряд викладачів, науковців. Загалом громадські слухання тривали майже дві години та викликали бурхливі дебати. У них взяли участь як автори проекту розробленого детального плану території, голова автогаражного кооперативу «Під горою Медик», так і майже сотня співробітників та студентів університету, депутати Львівської міської ради, представники громадських організацій, журналісти.

«ЛНМУ ім. Данила Галицького готує свої заперечення щодо існуючого проекту забудови, які найближчим часом в межах громадських слухань будуть надіслані у відповідний підрозділ Львівської міської ради», – наголошують в університеті.

Проти запланованого будівництва на території авто гаражного кооперативу поруч із корпусами мед університету виступили й деякі депутати міськради Львова.

Нагадаємо, на вул. Пекарській на земельній ділянці площею 0,3 га, яка розташована біля корпусів Львівського національного медуніверситету ім. Д. Галицького, планують звести 6-поверховий житловий будинок. Для цього у міській раді пропонують змінити цільове призначення землі. Також ця земельна ділянка входить в історичний ареал Львова.

Сам проектований житловий будинок розрахований на 160 нових мешканців, а загальна площа квартир становить 3 832 м кв.

Львівський медунівеситет вже заявляв, що згоди на таке будівництво не давав, відтак не «дозволить прокручувати будівельні афери».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *