ОСТАННІ НОВИНИ

Синютка просить Садового знести або відреставрувати Монумент Слави

Соломія Головіна

|

Голова Львівської ОДА Олег Синютка сьогодні, 30 липня, під час апаратної наради звернувся до Львівської міської ради з проханням прийняти відповідне рішення щодо Монументу Слави на вулиці Стрийській – демонтувати його або ж відреставрувати. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як він пояснив, у Львові є дві «точки» напруги, навколо яких постійно точаться якісь провокації, – леви, які є елементами меморіалу польських військових поховань на Личаківському цвинтарі, а також Монумент Слави на вулиці Стрийській

«Перше джерело напруження на території Львова – Личаківський цвинтар і леви, які там незрозуміло чого стоять забиті дошками. Друге – Монумент Слави. Я вже тричі читав у інтернет-виданнях про демонтаж, що місто прийняло відповідне рішення…Це місце обгороджене, дуже хороше місце, щоби писати написи і мати постійно сюжети на центральному телебаченні. Кожного разу, коли проходимо повз з делегацією, доводиться пояснювати, чому воно в такому вигляді і що це означає. І ці речі, які відбулися у суботу, спеціально для того, щоби Львів і Львівщина потрапляли на шпальти європейських газет», – зазначив голова ЛОДА.

І наголосив, якщо міська рада прийняла рішення про демонтаж, то монумент необхідно знести, а якщо ні – відреставрувати:

«Якщо прийняте рішення про демонтаж, то візьміть і демонтуйте. Якщо не прийняте рішення про демонтаж, то візьміть, будь ласка, відреставруйте і скажіть, що це наша пам’ятка і ми за неї вболіваємо… Постійно створювати для себе джерело для різноманітних провокативних дій, щоби потім правоохоронні органи мали, чим займатися, а політики – що пересмикувати, мені здається, це недостойно», – звернувся Олег Синютка до представниці мерії, яка була присутня на апаратній нараді у ЛОДА, наголосивши, що міськрада повинна прийняти рішення щодо цієї ситуації.

Як повідомляв Львівський портал, цими вихідними представники львівських праворадикальних організацій самовільно встановили камінь біля Монумента Слави на вул. Стрийській.

Нагадаємо, в кінці квітня Монумент Слави у Львові обгородили високим парканом. Під час засідання робочої групи щодо вирішення долі пам’ятки дійшли висновку, що частина елементів конструкції пам’ятника Монумент Слави знаходиться в гостро аварійному стані. Відтак було прийнято рішення виконавчого комітету про виготовлення висновків щодо технічного стану Монументу Слави, і, зокрема, було замовлено дослідження у НУ «Львівська політехніка», щодо технічного стану ключових конструкцій пам’ятника.

Галицька районна адміністрація стала замовником протиаварійних робіт, зокрема, демонтажу найвищої стели пам’ятника, яка становить найбільшу загрозу.

Раніше Львівський портал публікував матеріал «Руїна комунізму: Монумент слави чи ганьби».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *