ОСТАННІ НОВИНИ

З 1 вересня студенти профтехосвіти мають проводити на виробництві 70% навчальних годин

Олена Карп'юк

|

Вже з 1 вересня цього року у всіх закладах професійної освіти Львівської області впроваджуватимуть елементи дуальної форми навчання. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Дуальна форма навчання у профтехосвіті передбачає реорганізацію освітнього процесу. Тому вже з нового навчального року 30% навчальних годин має займати теоретичне навчання, а виробниче навчання та виробнича практика на підприємстві – 70%.

Зазначимо, сьогодні на Львівщині функціонує 51 заклад професійно-технічної освіти, який готує фахівців у сферах легкої промисловості, сільського господарства, деревообробки, художнього ремесла, харчової промисловості і сфери послуг, автомобільного та залізничного транспорту, будівництва. Навчання здійснюється за 235 спеціальностями із 21 напряму економічної діяльності.

Також на базі закладів професійної освіти функціонує 14 сучасних навчально-практичних центрів, три з них створили  протягом 2017-2018 навчального року.

Як повідомляв Львівський порталцентр профтехосвіти планують відкрити і в смт Куликів, що у Жовківському районі. Завдяки ньому школярі зможуть обрати ту професію, на яку справді є попит в області.

Також міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що Євросоюз готовий фінансувати реформу ПТУ в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *