ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Стебника перекриватимуть дорогу через бездіяльність влади щодо ліквідації проваль

Дарина Смеречанська

|

Мешканці Стебника та навколишніх сіл у суботу, 21 липня, перекриватимуть дорогу Трускавець-Дрогобич. Про це повідомляє місцеве видання «Трускавець Today».

 

Як зазначається, громада міста Стебника, а також села Солець спільно з громадськими організаціями регіону проведе акцію протесту щодо бездіяльності влад всіх рівнів у питанні ліквідації існуючих проваль та попередження наступних.

«Ймовірна техногенна катастрофа несе загрозу помешканням навколишніх поселень, а також життю і здоров’ю людей. Громада і активісти закликають усіх не бути байдужими і підтримати їхні дії», – мовиться у повідомленні.

Акція протесту відбудеться одночасно у двох місцях: біля Стебницької міської ради і центральної зупинки села Солець. Початок о 14:00 год.

Як відомо, в ніч на 30 вересня 2017 року на Львівщині пройшов незначний землетрус. Згодом на території с. Модричі, Дрогобицького району відбувся обвал карстової породи діаметром 200 метрів, глибиною 30 метрів.

У обласній екоінспекції заявили про те, що площа провалля, яке утворилося після землетрусу, буде збільшуватися, більше того – можливі і нові зсуви.

2 листопада 2017 року біля Трускавця сталося нове карстове провалля. У вирву потрапила ріка Вишниця.Після цього річку «заховали» у трубу, щоби провалля не розмивалося й далі.

Також повідомлялося про те, що вздовж дороги Східниця–Пісочне можуть статися нові карстові провалля.

Відтак міський голова Стебника Петро Старосольський заявив, що через ситуацію із карстовими проваллями місто необхідно визнати зоною екологічного лиха.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *