ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати так і не зібралися на сесію після перерви

Наталія Дуляба

|

Після оголошення перерви у сесії Львівської міської ради на засідання позачергової бюджетної комісії сьогодні, 12 липня, депутати більше не зібралися. На комісії не прийняли рішення щодо виділення заборгованої зарплати медикам Комунальної стоматологічної поліклініки №3, а сесію не продовжили. Про це з сесійної зали передає кореспондент Львівського порталу.

 

У міській раді залишилися стоматологи та представники Нацкорпусу, однак практично всі депутати вже встигли покинути Ратушу.

Як зазначила у коментарі Львівському порталу голова постійної комісії з питань бюджету Вікторія Довжик, вчора на засіданні медики передали звернення профспілки Комунальної стоматологічної поліклініки №3  з проханням виплатити їм заборговану за майже рік зарплату.

Також вона зауважила, що рішення Залізничного районного суду, яким міську раду зобов’язали виплатити ці кошти, не отримували. Відтак комісія не могла погодити виділення коштів медикам, посилаючись на звернення профспілки, оскільки «за це передбачена кримінальна відповідальність».

Як зазначали стоматологи, мова йде про близько 500 тис. грн.

Своєю чергою директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич пояснила, що наразі ще не мала змоги ознайомитися з рішенням суду. Втім вона зауважила, що на такий протест медиків підбурює керівництво стоматполіклініки.

«Така ситуація виникла лише у третій стоматологічній поліклініці, бо всі інші вже перереєстровані в комунальні некомерційні підприємства, у нас із ними є абсолютно нормальна співпраця. Станом на сьогодні нам невідомо, що відбувається у третій стоматполіклініці, працівників управління охорони здоров’я не допускають у її приміщення. Через це ми написали вже багато заяв у правоохоронні органи. Також є призначений новий керівник цієї поліклініки, але його на робоче місце не впускають, робота фактично заблокована. Нам взагалі мало що відомо про цю установу. І зараз приводять медсестер, кажуть, що їм не виплачують зарплати, тобто це є така маніпуляція людьми», – розповіла Гелена Пайонкевич.

За даними депутатського корпусу, сесію міської ради планують продовжити завтра, 13 липня, об 11:00 год.

Нагадаємо, ще взимку 2017 року Львівська міськрада прийняла чотири ухвали, згідно з якими 1-шу, 3-ту, 4-ту і 5-ту комунальні стоматологічні поліклініки реорганізували у комунальні некомерційні стоматологічні підприємства. Відповідно до міської програми фінансування стоматологічної допомоги окремим категоріям населення м. Львова на 2017-2018 роки, визначені категорії населення отримуватимуть гарантований мінімум стоматологічної допомоги, а всі інші мешканці платитимуть за надані послуги офіційно через касу, як це є на ринку стоматологічних послуг у світі. Така форма дає можливість стоматпідприємствам надавати якісні стоматологічні послуги за офіційну плату і бути самоокупними. Водночас це посилює й відповідальність лікарів перед пацієнтом за надані послуги.

Як повідомляв Львівський портал, сьогодні медики Комунальної стоматологічної поліклініки №3 двічі зривали сесію Львівської міської ради через невиплачені зарплати. При цьому одна із жінок  навіть вилізла на підвіконня, погрожуючи вистрибнути з вікна, бо «її вже довели до відчаю».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *