ОСТАННІ НОВИНИ

Наступного року весь транспорт у Вінниці перейде на е-квиток

Дарина Смеречанська

|

Вінницька міськрада ухвалила рішення про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському електричному та автомобільному транспорті: системою е-квитка обладнають 580 одиниць громадського транспорту. Відповідне рішення депутати ухвалили в середу на черговій сесії міської ради, повідомляє Укрінформ.

 

Згідно з рішенням, міська рада затвердила порядок функціонування та вимоги до автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському електричному та автомобільному транспорті загального користування  та системи автоматичного визначення місцезнаходження транспорту. Окрім того, документ визначає прийнятні види і форми носіїв, порядок обігу та реєстрації проїзних документів.

Міська рада уповноважила КП “Вінницякартсервіс” здійснювати справляння плати за транспортні послуги шляхом продажу електронних квитків та носіїв оплати проїзду, зокрема, оформлення Муніципальної карти вінничанина та електронних квитків для пільгових категорій населення через центри обслуговування користувачів, третіх осіб агентів, веб-портали та мобільні додатки.

У ході запровадження е-квитка у м. Вінниці протягом 16 місяців до автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському електричному та автомобільному транспорті загального користуванн має бути підключений весь громадський транспорт. Виготовлять відповідне обладнання для перевізників упродовж чотирьох місяців, причому спочатку валідатори будуть встановлені у муніципальному транспорті (320 одиниць), під час другого етапу ним обладнають машини приватних перевізників (260 одиниць),

Запровадждення е-квитка є фінальним етапом міської транспортної реформи.

Як повідомляв Львівський портал, у Львові е-квиток  обіцяють запровадити у вересні 2019 року.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *